HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Soylu'dan emeklilere müjde!

Düzenleyen: /
Bakan Soylu'dan emeklilere müjde!
Soylu, Emeklilik, Emekli Promosyonu, Haber

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 11 milyona yakın emeklinin beklediği müjdeyi verdi. "Çok güzel bir formülümüz var. Hükümetimize sunduktan sonra detayları kamuoyuyla paylaşacağız" diyen Soylu, ödemelerin bayram sonrasında başlayacağını belirtti.

11 milyona yakın emeklinin beklediği haber geldi. Emeklilere de memurlar gibi banka promosyonu ödenmesi için yapılan çalışma tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar arasında yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan çalışma kısa süre içerisinde hükümete sunulacak, ardından detayları açıklanacak. Takvim'de yer alan habere göre ödemelerin de bayram sonrasında başlaması bekleniyor. Böylece emekliler, maaşlarının yattığı bankalardan promosyon alarak ek gelire kavuşacak.

TÜM KURUMLARLA GÖRÜŞTÜK

Konuyla ilgili müjdeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu verdi. Bakan Soylu, emeklilerin merakla beklediği promosyon için çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Tüm bankalarla ve PTT dahil tüm kurumlarla görüştüklerini belirten Soylu, şu bilgileri verdi: "Üç aşağı beş yukarı her şey belli. Hedefimiz iki bayram arasında bu işi bitirmekti ama beceremedik. Hazırlıklarımız tamam, fırsatını bulduğumuz ilk anda hükümetimize çalışmamızı sunacağız. Bankaların asgari olarak kabul ettikleri var, bizim istediğimiz var. Buna ait çok güzel bir formülümüz var. Bunu hükümetimize arz ettikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız."

BEKLENEN FORMÜL

Promosyonun detayları merak edilirken; Bakan Soylu, daha önce, emekli aylıklarına göre kademelendirme yaptıklarını söylemişti. Eğer çalışma bu şekilde tamamlanmışsa, her bir kademe için bir promosyon tutarı belirlenecek. Emekli maaşına göre hangi kademeye giriyorsa, orası için belirlenen promosyonu alacak. Banka, maaşı yüksek olana daha fazla promosyon verecek. Promosyonda yıllık tutarın ise 150 ile 300 lira arasında olması, 3 yıllık promosyonun toplu ödenmesi beklentisi hakim...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...