İflas eden dev şirketin malları satılığa çıkarıldı

Düzenleyen:
İflas eden dev şirketin malları satılığa çıkarıldı

Ekonomi Haberleri

Antalya'da varlıkları 1 milyar doları aşan ve bir dönem Türkiye’nin en büyükleri arasındayken iflasına karar verilen Ataç Grubu’nun taşınmazları icradan satışa çıkarıldı. Grubun Anteks’e ait biri Altınova, ikisi OSB’deki toplam üç fabrikası, toplam 113 milyon 592 bin TL muhammen bedel üzerinden ihaleye çıkarıldı. İflasa karşı çıkan Çalık ailesi ise kararı Yargıtay’a temyiz etti.

Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile Anteks Antalya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1960 yılında Hikmet Ataman ve Hüseyin Çalık tarafından kuruldu. Daha sonra Ataç Grubu altında toplanan iki şirket bünyesinde iplik, boya ve dokuma fabrikaları, enerji firması, özel okul ve otelleri barındırıyordu. Ataç İnşaat, 2011’de cirosunu en çok artıran Türkiye’nin üçüncü şirketi seçildi ve çoğu kez de Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer aldı. Anteks ise Armani, Lacoste, Versace gibi dünya devlerine yönelik üretimler yapıyordu.

ÇÖKÜŞ 2011’DE BAŞLADI

Grubun çöküşü, 2011’de yapılan halka arzla başladı. Batış sürecine giren grubun kurtarılması amacıyla anlaşma yapılan fon şirketinin oluşturduğu yeni yönetim kurulu da Ataç ve Anteks için iflas erteleme istedi. Birçok alacaklı ise şirketin iflası için başvurdu. Antalya 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen iflasın ertelenmesine ilişkin davanın karar duruşmasında mahkeme, her iki şirketin de iflasına karar verdi. Bu kararla yönetim düşerken, şirketlerin tüm malvarlıklarına da el konuldu ve iflas dosyaları açıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...