Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Almışken iyisi olsun’dedik pahalıya yöneldik

Düzenleyen:
‘Almışken iyisi olsun’dedik pahalıya yöneldik

Ekonomi Haberleri

4.5G’ye geçişle birlikte pahalı telefonlara doğru bir yöneliş başladığını dile getiren Casper CEO’su Lamprecht, “Bin liranın altındaki telefon satışları gerilerken 1.000 lira ile 1.500 lira arasındaki telefonların satışları yüzde 10 arttı” dedi

Kuruluşundan bu yana yaklaşık 10 milyonun üzerinde cihaz satışı gerçekleştiren yerli teknoloji markası Casper akıllı telefon pazarına odaklandı. Bugüne kadar 1 milyondan fazla Via markalı cep telefonu tüketicilerle buluşturan Casper, premium segmentteki yeni modeli Via A1’i satışa sundu. 3 yıl önce girdikleri akıllı telefon sektöründe toplamda 14 farklı modeli piyasaya sürdüklerini belirten Casper CEO’su Charlotte Lamprecht, “Via A1’in satışına geçen hafta başladık. Casper Va A1’i 2.500 TL ve üstü fiyat seviyesi yerine 1.499 TL’ye pazara sunuyoruz. Akıllı telefon pazarında ezber bozacağız. Yıl sonuna kadar 100 bini Via A1 olmak üzere 400 bin adet akıllı telefon ve 500 bin adet bilgisayar satışı hedefliyoruz. 2017 hedefimizi ise yüzde 33 büyüme ile 1 milyon 200 bin adet olarak belirledik. Akıllı telefon pazarında büyüme oranı şu anda yüzde 2.2-2-5. Her yıl 3 ile 5 kat arasında büyüyerek 2020 yılında yüzde 15 pazara payı ile Türkiye’nin en büyük 3 markasından biri olmayı istiyoruz” dedi.
Lamprecht Türkiye pazarı ile ilgili ilginç bilgiler de verdi. Türkiye’nin nisan ayında 4.5G’ye geçmesiyle birlikte pahalı telefonlara doğru bir yöneliş başladığını dile getiren Lamprecht, “Türkiye’de bin liranın altındaki telefon satışları bu yıl yüzde 45’ten yüzde 37’ye gerilerken, fiyatı bin lira ile 1.500 lira arasındaki telefonların satışları yüzde 10 artış gösterdi. Bunda 3G’den 4.5G’ye geçiş etkili oldu. İnsanlar telefonlarını yenilerken daha iyi bir cihaz almayı tercih etti. Gelişmiş ülkelerde ise daha çok bin TL’nin altındaki cihazlar rağbet görüyor” ifadelerini kullandı. 
AR-GE’YE 4 MİLYON $
Casper Pazarlama Direktörü Feray Karaman da, Türkiye’yi 8 çekirdekle ilk defa kendilerinin tanıştırdığını ifade ederek, “Türkiye’de her 5 kişiden biri hayatı boyunca Casper markalı bir ürün kullandı ya da halen kullanıyor. 50’nci yılımızda her 2 kişiden birinin Casper ürünü kullanmasını hedefliyoruz. 2026 yılında Ar-Ge’ye 4 milyon dolar bütçe ayırdık. Sürekli yeni ürünlerle zenginleşen ürün portföyümüzü çok güçlü teknik hizmet ağı ile destekliyoruz. Tüm ürün kategorilerinde ortalama 1 günde teknik destek hizmeti veriyoruz. İstanbul’da ise müşterilerimiz 1 saat içerisinde teknik hizmet alabiliyor” diye konuştu.

Casper VIA A1 

¥ Ekran: 5.5 inç 1920 x 1080 
piksel, Full HD IPS
¥ İşletim Sistemi: Android 
Marshmallow 
¥ İşlemci: 8 çekirdekli 1,8 GHz. 
¥ RAM: 4 GB
¥ Depolama: 64 GB dâhilî, microSD hafıza kartı ile 128 GB’a kadar artırılabilir hafıza
¥ Kamera: 13 MP arka kamera, 8 MP ön kamera
¥ Pil: 3130 mAh
¥ Bağlantılar: Bluetooth 4.0, WLAN 802.11 b/g/n, WLAN, microUSB
¥ Fiyatı: 1499 lira
¥ Kutu içeriği: AC Adaptör, USB kablosu, mikrofonlu 
kulaklık, koruma kılıfı

Mesaj ve video aynı ekranda

4.5G’yi destekleyen Via A1, çift sim kart desteği ve Dual Pencere özelliğiyle geliyor. “Dual Pencere” özelliği ile mesaj geldiğinde ekran ikiye bölünüyor. Böylece hem videoyu izlemeye devam ediyorsunuz hem de gelen mesajı aynı anda okuyabiliyorsunuz. Ayrıca ebeveynler “Çocuk Modu” özelliğiyle aramalara ve uygulamalara sınırlama getirilebiliyor. Bu mod aktif hâle getirildiğinde çocuklar belirlenenlerin dışındaki uygulamaları kullanamıyor.  

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...