Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esnaf ve sanatkârın yüzü krediyle güldü

Düzenleyen:
Esnaf ve sanatkârın yüzü krediyle güldü

Ekonomi Haberleri

Esnaf ve sanatkârlara destek olmak için sürdürülen kredi destekleri devam ediyor.

2015 yılında ilk defa uygulanmaya başlayan yeni iş kuran girişimci ustalar ile kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra eden esnaf ve sanatkara getirilen sıfır faizli kredi uygulamasına talep her geçen gün artıyor. Son verilere göre, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren 136 kişiye toplamda 3 milyon 772 bin TL kredi kullandırıldı. Usta girişimci 166 kişiye ise verilen kredi desteği 6 milyon 721 bin TL’ye ulaştı. Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında el dokumacılığı, bakır işletmeciliği, çini çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık gibi meslekler yer alıyor.
Esnaf ve sanatkârlara verilen diğer desteklere de rağbet büyük. 30 bin TL faizsiz kredi desteğinden şu ana kadar 46 bin 273 esnaf ve sanatkâr yararlanırken bu kişilere 1 milyar 296 milyon lira kredi kullandırıldı. Haber Merkezi ANKARA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...