Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar ne kadar? (29 Ağustos 2016)

Düzenleyen:
Dolar ne kadar? (29 Ağustos 2016)

Ekonomi Haberleri

Fed'in eylülde faiz artırımı yapılabileceği sinyali sonrası yükselen dolar/TL 2,95'in üzerinde seyrediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz artışı için açık kapı bırakması sonrasında doların global değer kazanımına paralel dolar/TL yeni haftaya 2,95'in üzerinde başladı. 

Dolar bankalararası piyasada 2,95'in üzerinde işlem görüyor. 

Piyasalarda Cerablus operasyonu ve yurtiçinde güvenlik konusundaki gelişmeler yakından izlenecek.

YELLEN ETKİSİ
Fed Başkanı Janet Yellen, cuma günü yaptığı konuşmasında ABD'de faizlerin artırılması şansının yüksek sayıda istihdam artışı ve ekonomik büyümenin ılımlı bir şekilde devam edeceği görünümüyle beraber son aylarda daha da güçlendiğini söylemişti.

Analistler, Yellen'ın açıklamalarının ardından doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazandığına dikkati çekerek, bu hafta özellikle ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getiriyor.

Teknik açıdan dolar/TL'nin 2,9550 direncini kırması durumunda 2,97 seviyesinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, olası düşüşlerde 2,93 seviyesinin destek konumuna geldiğini kaydediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...