'Yerli otoda babayiğit çıksın demeyeceğiz'

Düzenleyen:
'Yerli otoda babayiğit çıksın demeyeceğiz'

Ekonomi Haberleri

Bakan Faruk Özlü, yerli otomobil konusunda devletin yönlendirmesinin şart olduğuna işaret ederek, çalışmalarda sona yaklaştıklarını söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilde kapsayıcı bir iş modeli üzerinde çalıştıklarını ve sonuçlarına epey yaklaşıldığını belirterek, “Dünyanın her tarafında otomobil tasarımlarının hikayelerine bakın Volkswagen, Toyota, yabancı markalara bakın, bizim Türkiye’deki TOFAŞ’a, yerli markalara bakın hepsinde başlangıçta devletin bir desteği ve yönlendirmesi vardır. Burada devlet yönlendirmesi şarttır. Biz şunu diyemeyiz; ‘bir babayiğit çıksın yapsın gelsin’ bunu demeyeceğiz. Bir de bizim küresel bir başarıyı hedeflememiz gerekiyor. Yerel bir otomobil değil, küresel bir başarı hedefi gerekiyor” dedi.  

SANAYİYE TOKİ MODELİ

Bakan Faruk Özlü, üzerinde çalıştıkları Üretim Reform Paketi ile ilgili taslağı sanayicilere ve ilgili taraflara açtıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Son 3 ayda üzerinde tekrar tekrar çalıştık bakanlık olarak. Bunu paydaşlarımıza sunduk. Tartışmaya açtık. Aşağı yukarı 700’e yakın Türkiye’de sanayici, sanayi odası, ilgili taraflara açtık. Onlar şu anda bize geri bildirim ile görüşlerini bize iletecekler. Ay sonunda bunları gözden geçireceğiz. Nihai hâline getirdikten sonra hem EKK’da hem de Bakanlar Kuruluna sunup Meclis’e sevk edeceğiz. Biz şunu arzu ediyoruz, sanayicimiz bir yatırım yapmayı düşündüğü an yerli ve yabancı kazmayı vurup işe başlayabilmeli, bütün önceki işlemleri devlet olarak biz, bakanlık olarak biz yapmalıyız. Bu önemli bir nokta. İkincisi, bu özel teşebbüsün özel endüstri bölgeleri kurmasının önünü açıyoruz. Bir vatandaşımız, sanayicimiz isterse özel endüstri bölgesi kurabilecek. Bunun önünü açıyoruz. OSB’lerdeki yatırımcılardan emlak belgesi alınmaması gibi hususlarda var. Şirket kurma fikrimiz var. Bunu TOKİ gibi düşünün. Sistemi dönüştürmek için bize kolaylık sağlayacak.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...