Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Darbe girişimi Türkiye’ye bakışımızı etkilemedi'

Düzenleyen:
'Darbe girişimi Türkiye’ye bakışımızı etkilemedi'

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de 5 Ekim tarihinden itibaren online satışlara başlayacaklarını belirten Inditex İletişim ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdürü Jesus Echevarria Hernandez, “Darbe girişimi ve terör olayları Türkiye’ye bakışımızı etkilemedi. Türkiye en iyilerimizden biri” dedi

Ömer TEMUR

Bünyesinde Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home ve Uterqüe gibi markalarını bulunduran İspanyol perakende devi Inditex, Türkiye’de online satışa başlıyor. 5 Ekim’de zara.com.tr, inditex.com.tr üzerinden satışa başlayacak olan grup 13 Ekim tarihi itibarıyla da diğer markalarıyla online pazara giriş yapacak. Inditex İletişim ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdürü Jesus Echevarria Hernandez 92 ülkede faaliyet gösteren grup içerisinde Türkiye’nin en iyi performans gösteren 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, online satış yaptıkları ülke sayısının 41’e ulaştığını söyledi. Türkiye’de online pazara girişte bu kadar geç kalmalarının sebebini “doğru zamanı bekledik” şeklinde açıklayan Hernandez, “Türkiye en iyilerimizden biri. Türkiye’den çok şey öğreniyoruz. Her şey iyi olsun istedik. 5 Ekim’de ilk olarak Zara markası ile online satışlara başlıyoruz. Takip eden zamanlarda diğer markalarımız da online satışa başlayacak. Türkiye’de elegan ve talepkâr bir müşteri var. Sürekli modayı takip ediyorlar. Mağazalardaki başarımızı online’da da yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.  Türkiye pazarı hakkında da bilgi veren Hernandez şunları söyledi: “Türkiye’de ilk mağazamızı 1998 yılında açmıştık. Şu anda 30’u Zara olmak üzere 190 mağaza ile faaliyet gösteriyoruz. 183 ana tedarikçi ile çalışıyoruz. Onlara da bağlı 748 yan tedarikçi ve 640 alt firma var. Toplamda bin 571 tedarikçiyle çalışıyoruz. 1400 fabrikada üretim yapıyoruz. 5 bini Inditex, diğeri tedarikçilerde olmak üzere 155 bin çalışanın hayatına dokunuyoruz.”

Darbe girişiminin ve patlamaların Türkiye’ye bakışlarını etkilemediğini de vurgulayan Hernandez, “Darbenin ardından Türkiye büyükelçisi merkezimize geldi. İstanbul’daki ofisimizle de yakın temas halindeydik. Durumun haberlerde gösterildiği gibi olmadığını gördük. İnternetten satış projemizi de ertelemeyi hiç düşünmedik. Türk insanı çok çabuk normal hayata dönüyor. Satışlarımız negatif etkilenmedi. Alımlar artarak devam edecek” diye konuştu. Hernandez, AVM’lerden sürekli yeni mağaza teklifleri aldıklarını ancak 2016 yılı için yeni açılış planlamadıklarını, gelecek yıl için de henüz netleşen bir yatırımları bulunmadığını aktardı.

AVRUPA'YA MADE IN TURKEY

Inditex Türkiye Sürdürülebilirlik Ülke Müdürü Murat Akkün, Türkiye’nin Inditex için önemli bir tedarikçi olduğunu belirterek, “Türkiye’de ev ürünleri hariç tüm tekstil ürünlerinde iyi bir tedarikçi. Özellikle dokuma ve örmede çok iyi durumdayız. Inditex dokuma ürünlerinin yaklaşık yüzde 35’ini Türkiye’den tedarik ediyor. Türkiye’den giden ürünler Made in Turkey etiketi ile Avrupa’da satılıyor. Türkiye’de her yıl ortalama yüzde 10-15 büyüyoruz. Inditex içerisinde Türkiye’nin payı yüzde 15’in altına hiç inmedi. Alımlar artarak büyüyor” dedi

BİR MARKADAN DAHA FAZLASI

Yaklaşık 80 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zenginleri listesinde ilk sırda yer alan Amancio Ortega’n sahibi olduğu Inditex 1973 yılında GOA adıyla kuruldu. 12 yıl boyunca üretim yapan Inditex 1975 yılında ilk mağazasını açmasıyla birlikte üretimden çekildi. Perakendeye odaklanan grup 1998 yılında Türkiye’ye giriş yaptı. Türkiye dahil 92 ülkede faaliyet gösteren grubun dünya genelinde 7 bin 95 mağazası bulunuyor. Yıllık 21 milyar avro ciro ve 150 bin çalışana sahip olan Inditex, dünyada tedarikçileriyle birlikte 1 milyondan fazla çalışanın hayatına dokunuyor. Grubun en büyük gücü ise tasarımdan geliyor. 600’ün üzerinde tasarımcıyla yılda 50 bin yeni model çıkaran Inditex, yılda 1,2 milyar adet ürün satıyor. Tüm dünyadaki mağazaları her hafta salı ve cuma günü yeni ürün gönderiyor. Avrupa’ya 36 saat içerisinde, dünyanın en uzak noktasına ise 48 saat içerisinde tüm ürünler ulaştırılıyor. 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...