Avrasya Tüneli’nin tabelaları göründü

Düzenleyen:
Avrasya Tüneli’nin tabelaları göründü

Ekonomi Haberleri

Tünel inşaatı büyük ölçüde tamamlanırken bağlantı yollarına hız verildi. Pek çok noktaya “Avrasya Tüneli” tabelaları konuldu ve açılışa kadar üzerleri kapatıldı

Başbakan Binali Yıldırım’ın 20 Aralık’ta açılışının yapılacağını söylediği, Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından kara yolu ile bağlayacak olan Avrasya Tüneli’nde sona yaklaşılıyor. Tünel inşaatının 22 Ağustos 2016 tarihinde tamamlanmasının ardından bağlantı yolları ve buralarda yapılacak araç ve yayalar için yapılan alt ve üst geçiş çalışmalarına hız verildi. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yollar genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edildi. Pek çok noktada çalışmalar sona ererken en büyük kavşaklardan biri olan Yenikapı kavşağında çalışmalar sürüyor. Projenin bir çok yerinde ise “Avrasya Tüneli” tabelaları takıldı, ancak açılışa kadar üzerleri kapatıldı.

Araç başı 4 dolar artı KDV 

Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 kilometre. Bu uzunluğun 5,4 kilometrelik bölümü İstanbul Boğazı’nın altından geçiyor. Projenin İstanbul’da trafiğin çok yoğun olduğu güzergâhta yolculuk süresini 100 dakikadan 15 dakikaya kadar indireceği belirtiliyor. Tünelden araç geçiş ücretleri açılış yılında tek yönde otomobiller için 4 dolar artı KDV, minibüsler için ise 6 dolar artı KDV olacak. Avrasya Tüneli’nde geçen yolcular için ise ödeme yok.

9 ŞİDDETİNDE DEPREME DAYANAKLI

Tünel’de operasyon merkezi 24 saat boyunca tünelin güvenli çalışması, trafiğin kesintiye uğramadan akması için çalışacak. Her 600 metrede bir konumlanan emniyet şeritleri, alt ve üst katlar arasında geçişi sağlayan ve tünel boyunca uzanan acil tahliye sistemi ile güvenli bekleme alanları, anlık bilgi akışı için genel anons sistemi bulunacak. Ayrıca tünelde her noktasından erişilebilen haberleşme ve ihbar sistemi, tünelin her noktasının 7x24 izlendiği kapalı devre TV sistemi ve olay algılama sistemleri, yangına dayanıklı yüzey kaplaması, tünelin her noktasından rahatça erişilebilen özel yangın söndürme sistemleri bulunuyor. Tünel, fay hatlarına yakınlığı sebebiyle Richter ölçeğine göre 9 şiddetindeki bir depreme dayanacak güçte yapıldı.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...