Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Maliye Bakanı Ağbal: Beklenenden fazla daralma var

Düzenleyen:
Maliye Bakanı Ağbal: Beklenenden fazla daralma var

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Naci Ağbal, son dönemdeki ekonomik gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kredi kartındaki taksit artışı konusuna değinen Ağbal, bir zamanlar kredi kartıyla çok fazla alışveriş olduğunu, bu yüzden taksit sayısını düşürdüklerini söyledi. Ağbal, taksit sayısının tekrar yükseltilmesinin nedenini ise 'Beklenenden daha fazla bir daralma var' şeklinde açıkladı.

ASGARİ ÜCRETTE KESİNTİ VAR MI?

Asgari ücrette kesinti tartışmasına da açıklık getiren Ağbal şu şekilde konuştu:

''Asgari ücrette yüzde 30'dan fazla artış yapıldı. Ekim ayında vergi dilimindeki gelişmelere bağlı olarak bir kısım asgari ücretlinin maaşı düşecek. Bekar 1300 lira, evli ve çocuklu 1380 lira alıyor. Sözümüz asgari ücret 1300 liranın altına düşmeyecek. 

1 Ekim'de bekar olan 1221 liraya düşecek. Ekimde evli olanın 1274 liraya düşüyor. Onun için hesabı söyle yaptık. Maaşı 1300 liranın altına düşen varsa alcaklarımızdan vazgeçiyoruz. 1300 lira düşmeyecek.''

RADARDA CEZA İADESİ

Programda tuzak uygulama TEDES de gündeme geldi. Acet, Bakan Ağbal'a geçmişte radar cezalarının ödenmelerinin iade edilip edilmeyeceğini sordu. Ağbal, bazı yerlerde iade edilebileceğinin sinyalini verek, ''Çok sayıda radar var. Gerekli uyarılar var. Birkaç tane lokal yerde tuzak nitelğinde kesilmiş cezalar var. Gerekli araştırmaları yaparız. Bunlar için çalışırız. Ama EDS'den kesilen bütün paraları geri alacağız diye anlamak yanlış.'' şeklinde konuştu.

AKARYAKITTA ÖTV ZAMMI

Acet ayrıca, akaryakıtta ÖTV zammını da gündeme getirdi. Mehmet Acet, akaryakıt fiyatlarının eleştirilmesine rağmen neden zam yapıldığını sordu. Ağbal'ın cevabı şöyle:

''Bütçede tahmin ettiğimiz bir gelir hedefi var. Ağustos ayı itibariyle bütçede fazla var. Ama önemli olan aylar değil. Bazı vergi gelirlerimizde düşüş olacak.''

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...