Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Bozdağ'dan sert Moody's tepkisi

Düzenleyen:
Bakan Bozdağ'dan sert Moody's tepkisi

Ekonomi Haberleri

Adalet Bakanı Bozdağ, "Türkiye ekonomisi, ısmarlama, subjektif ve kurgu Moody's'in not düşürme raporuyla çökecek, krize girecek bir ekonomi değildir. Moody's'in ısmarlama, subjektif raporlarıyla Türkiye'nin ekonomik istikrarı bozulmaz, ekonomisine zarar vermez. İşimize ve önümüze bakalım" diye konuştu.

Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, uluslararası  kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten  "Ba1"e çekmesi ve not görünümünü "durağan" olarak belirlemesine ilişkin  paylaşımlarda bulundu. Üç gün önce "Türk ekonomisi, 15 Temmuz'un şokundan kolayca çıktı."  diyen Moody's'in üç gün sonra Türkiye'nin notunu düşürdüğünü belirten Bozdağ, "Üç  günde ne değişti? Son üç günde Türkiye'nin ekonomik dengelerini ve görünümünü  değiştirecek hiçbir şey olmadığı halde Moody's'in not düşürmesinin sebebi ne?  Sebep, objektif değil sipariş üzerine subjektif değerlendirme yaparak Moody's'in,  güçlü Türkiye ekonomisini zayıflatma kararına desteğidir." ifadesini kullandı.  Türkiye ekonomisinin ısmarlama, subjektif ve kurgu Moody's'in not  düşürme raporuyla çökecek, krize girecek bir ekonomi olmadığına işaret eden  Bozdağ, Türkiye ekonomisinin, her türlü olumsuzluğa karşı direnci test edilmiş,  istikrarlı, öngörülebilir ve güven veren güçlü bir ekonomi olduğunu vurguladı.

'TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİ DİMİK DİK AYAKTA'

 Bozdağ, son 13 yılda Türkiye'de yaşanan olayları sıralayarak, şöyle  devam etti:  "2013'te, Gezi olayları, 17-25 Aralık hukuk darbeleri, 2014'te, 19  Ocak MİT tırlarının durdurulması, 30 Mart Mahalli Seçimleri, 10 Ağustos  Cumhurbaşkanlığı seçimi, 6-7 Ekim Kobani olayları,12 Ekim HSYK üyeliği seçimi,  2015'te, 7 Haziran milletvekili seçimi, seçimde koalisyon çıkması, yeni hükümetin  kurulamaması, anayasal geçici hükümet kurulması, seçim kararı, 1 Kasım'da seçim  yapılması, yeni hükümet kurulması. Ayrıca bölücü terör örgütünün terör  saldırılarını başlatması, hendek terörüyle mücadele, DAEŞ'in eylemleri, 2011'den  beri Suriye'deki iç savaş, Irak'ta 2003'ten bugüne süren istikrarsızlık, Suriye  ve Irak'tan Türkiye'ye terör saldırıları, Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye gelen  yaklaşık 3 milyon mülteci, Türkiye-Rusya krizi ve en son 15 Temmuz 2016 başarısız  darbe teşebbüsüne rağmen Türkiye ve Türkiye'nin ekonomisi dimdik ayaktadır."

İŞİMİZE ÖNÜMÜZE BAKALIM    

Türkiye'de siyasi istikrarın, iyi yönetimin ve bunların doğurduğu  güvenin güçlü bir şekilde devam ettiğine değinen Bozdağ, bu kadar sınamanın,  Türkiye ekonomisinin şoklara karşı direncini kıramadığını aksine daha da  güçlendirdiğini ifade etti.   Bozdağ, Türkiye'de son üç yılda yaşananların, başka bir ülkede  yaşanması durumunda o ülkede siyasi istikrar ve ekonomiyi ne hale getireceğini,  herkesin iyi düşünmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bütün bu hadiselere rağmen Türkiye'de siyasi istikrar, güçlü iktidar,  iyi yönetim ve güven varlığını güçlü bir şekilde sürdürüyorsa, Türkiye ekonomisi  de bütün bu sınamalara rağmen büyüyorsa, bütçe fazla veriyorsa, enflasyon ve faiz  düşüyorsa, mali disiplin varsa, yatırımlar artarak devam ediyorsa, dünyanın en  büyük hastaneleri, havaalanı ve köprüleri yapılıyorsa bütün bunlar ekonomimizin  istikrarını, sıhhatini, büyümesini, güçlenmesini, öngörülebilirliğini ve her  türlü iç ve dış olumsuz şoklara karşı dayanıklılığını gösterir. Moody's'in  ısmarlama, subjektif raporlarıyla Türkiye'nin ekonomik istikrarı bozulmaz,  ekonomisine zarar vermez. İşimize ve önümüze bakalım. Türkiye ekonomisi daha  olumsuz hadiselere gücü, istikrarı ve direnciyle güçlü cevaplar vermiştir. Buna  daha da güçlü cevap verecektir."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...