Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Siirt fıstığında rekolte düştü

Düzenleyen:
Siirt fıstığında rekolte düştü

Ekonomi Haberleri

Siirt Fıstık Üreticiler Birliği Başkanı Şuayip Aslan, geçen yıl il geneli 20 bin ton üzerinde rekolte elde edilen Siirt fıstığının bu yıl 12 bin tona düştüğünü belirtti.

Geçen yıla oranla fıstık rekoltesinde yarı yarıya bir düşüş olduğunu aktaran Aslan, bu yıl boş oranı yüksek olan Siirt fıstığının 12 bin ton yaş rekoltesi ele edildiğini söyledi. Şuan fıstık fiyatının 26 ile 30 TL arasında satıldığını hatırlatan Başkan Aslan, “Geçene sene yaklaşık 20 bin tonun üzerinde hatta 25 bin ton dolayında rekolte elde edilmişti. Siirt Şehir merkezi başta olmak üzere tüm ilçelerde Fıstık rekoltemiz çok iyiydi. Ancak bu yıl bazı bölgelerde yaşanan yağış, yeni yeni ağaçta oluşan ürün fidanını kuruttuğundan fıstık rekoltemiz 12 bin tona kadar düştü. Ayrıca bu yıl boş oranı da çok yüksek çıktı" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...