Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gamecell ile oyunun kuralları yeniden yazılıyor

Düzenleyen:
Gamecell ile  oyunun kuralları  yeniden yazılıyor

Ekonomi Haberleri

Yeni oyun platformu Gamecell’de sadece oyun alınmayacak; takımlar kurulup, ödüllü turnuvalar düzenlenecek. Açılışa özel, bir ay boyunca bütün oyunlarda yüzde 25 indirim var.

Ö.Faruk BİNGÖL

Turkcell, dünyanın en hızlı dönüşen sektörleri arasında yer alan ve 2016 yılında 100 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması beklenen oyun pazarına Gamecell ile girdi. Tanıtım toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, ilk aşamada platform üzerinden 2 binden fazla oyunun satışa sunulduğunu söyleyerek, “Dünyada her üç kişiden birinin, Türkiye’de ise 30 milyon kişinin oyun oynadığı bir dönemdeyiz. BigKazan iş birliği ile hayata geçirdiğimiz Gamecell ile hedefimiz, Türkiye’de 30 milyon oyuncuya ulaşmak. Bu platformun, oyunseverlerin sadece oyun satın aldıkları değil; turnuvalara katıldıkları, takım kurdukları, oyun dünyasından en son gelişmeleri takip ettikleri bir platform olmasını arzuluyoruz” dedi. Mağazalardan oyun satışının bir süre sonra tarihe karışacağını belirten İsmail Bütün, şöyle devam etti: “Online olarak satın alınan oyunlar indirilirken, dosya boyutunun yüksek olması, oyuncunun internetteki adil kullanım kotasını etkiliyor. Gamecell’de ise 20 TL ve üzeri oyun alan Superonline fiber kullanıcıları, istedikleri bir gün ‘Turbo Butonu’nu kullanarak, kota ve hız limitine takılmadan oyunlarını indirebilecekler. Gamecell kullanıcıları satın aldıkları oyunun ücretini Turkcell veya Superonline faturalarına yansıtılarak taksitle de ödeyebilecekler. Oyunseverlere açılışa özel, bütün oyunlar bir hafta boyunca yüzde 25 indirimli olacak.”
ÖDÜLLÜ TURNUVA
Gamecell, dünyada son yıllarda hızla büyüyen e-Spor kategorisinde de oldukça iddialı. İsmail Bütün, “Dünyada 14 binden fazla amatör takım, 60 binden fazla e-Spor oyuncusu var. Bunların 4 binden fazlası lisanslı e-Spor oyuncusu. Pazarın büyüklüğünün 2019 yılında 1.5 milyar doları aşması bekleniyor. O nedenle e-Spor turnuvalarını Türkiye’de de gerçekleştirmeyi çok istiyoruz. Takımlarımızın ödüllü global turnuvalarda başarıya ulaşmaları için de her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...