Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanserde millî ilaç hamlesi

Düzenleyen:
Kanserde millî ilaç hamlesi

Ekonomi Haberleri

Almanya’da biyoteknolojik ilaçlar üzerine ihtisas yapan Dr. Aziz Çaylı, İzmir’de kurduğu laboratuvarda çalışmalarına başladı

Türkiye’nin sadece kanser hastalıkları için yılda 1.6 milyar liralık ithalat yaptığı biyoteknolojik ilaçların tamamen yerli olarak üretilmesi için, İYTE İzmir Teknopark’ta yeni bir laboratuvar tesisi kuruldu. Tesiste, biyoteknolojik ilaç üretimi için gereken teknolojik altyapının geliştirilmesi ve 1.5 yıllık süreçte kanser tedavisi için kullanılacak bir ilacın ham maddelerinin üretilmesi hedefleniyor. Lisans için gittiği Almanya’da biyoteknoloji konusunda eğitim alan Dr. Aziz Çaylı; bu teknolojiyi Türkiye’de kurmak amacıyla İYTE İzmir Teknopark’ta çalışmalara başladı. Çaylı, biyoteknolojik ilaçların Türkiye’nin geleceği için büyük öneme sahip olduğunu belirterek, oldukça geç kalınan bu alanın, ülkelerin en büyük ithalat kalemleri arasında yer aldığına işaret etti. Dr. Çaylı, “Türkiye’nin ilk, dünyanın da sayılı biyoteknolojik ilaç üretim altyapısını oluşturmak istiyoruz. Altyapıyı kurduktan sonra hangi ilacı istersek en kısa zamanda üretebilecek durumda olacağız. Kuracağımız biyoteknolojik ilaç geliştirme platformu ‘Made in Turkey’ olacak. En önemlisi de bu” dedi. Türkiye sadece kanser için kullanılan ilaçlar için yılda 1.6 milyar liralık ithalat yapıyor. Bir biyoteknolojik ilacın Avrupa kalitesinde geliştirilmesi yaklaşık 80 milyon dolara mal oluyor ve ürün geliştirme 7 yıl sürüyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...