İş Bankası’ndan enerjiye destek

Düzenleyen:
İş Bankası’ndan  enerjiye destek

Ekonomi Haberleri

İş Bankası Kurumsal Krediler Tahsis Bölümü Müdürü Can Yücel, enerji sektörünün bugün geldiği noktada bankaların ciddi katkısı bulunduğunu dile getirerek, yatırımcıların iştahını bankaların büyük ölçüde karşıladığını ifade etti.

“Son dönemde enerji alanındaki büyük kredilendirmelere bakıldığında hepsi aslında piyasayı desteklemek konusunda bankaların iyi niyetine işaret etmektedir” diyen Yücel, Türkiye’de kurulu gücün son 5 yılda yüzde 50 artışla 77 bin megavatı geçtiğini hatırlattı. Can Yücel, İş Bankası olarak yaklaşık 15 milyar dolarlık proje finansmanı portföyleri bulunduğunu ve bunun yaklaşık 6.5 milyar dolarlık kısmının enerji üretim sektörüne ayrıldığını söyledi. Yücel, yerli kömürden üretilen elektrik için sağlanan alım garantisinin, o taraftaki önemli sıkıntıların aşılmasını sağladığını belirterek, “Bu durum piyasanın genel olarak iyileşmesine de imkân tanıyacak. Sizin elinizde kömür yatakları var. Bunları kullanarak ucuz elektrik üretmeniz gerekiyor ama yeterince kullanamıyorsunuz. Çünkü elektrik fiyatları o kadar düşmüş ki oradaki üretim yeterince kârlı değil. Getirilen uygulamayla birlikte o kaynakları daha etkin kullanır hâle geliyorsunuz. Bu sizin ithal kaynakları daha az tüketmeniz anlamına geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...