Candy Hoover Grup Ar-Ge Merkezi tescillendi

Düzenleyen:
Candy Hoover Grup Ar-Ge Merkezi tescillendi

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi ve Fuarı’nda Ar-Ge çalışmalarını belirlenen kriterlerde yerine getiren şirketler Ar-Ge merkezi unvanını aldı.

2007 yılında Türkiye’de üretime başlayan 70 yıllık İtalyan beyaz eşya grubu Candy Hoover Grup; dayanıklı tüketim malları üzerine yaptığı Ar-Ge faaliyetleri, nitelikli, araştırmacı kadrosu ve sektöre getirdiği yeniliklerle Ar-Ge merkezi belgesine layık görüldü. 5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi töreni, 27 Eylül Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti. Zirvede Ar-Ge merkezi olabilmek için belirlenen kriterleri tamamlayan firmalara Ar-Ge Merkezi Belgelerinin takdimi yapıldı.

Dayanıklı tüketim malları sektöründe inovasyon alanındaki yatırımları ve uygulamalarıyla öne çıkan Candy Hoover Grup Ar-Ge Merkezi; pişirme, yanma, yıkama ve soğutma teknolojileri üzerine yaptığı çalışmalar ile Ar-Ge merkezi belgesine sahip oldu. Belge, Candy Hoover Grup’a Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü tarafından verildi.

Yılda 800 litre su tasarrufu
Eskişehir’de Doruk Ev Gereçleri bünyesinde 2007 yılında kurulan Candy Hoover Grup Ar-Ge Merkezi’nin ve fiziksel altyapısının Mart 2016’da tamamlandığını belirten Candy Hoover Grup Türkiye  Ar-Ge Müdürü Hakan Ünal, “Hoover olarak yıllardır teknolojiye ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla ülkemizin katma değerini sürekli artırmakta, sektörün rekabet gücünü geliştirmekteyiz. Bu aldığımız sertifika da yaptığımız çalışmaların başarısının kanıtıdır. Ar-Ge merkezimizde şu anda ev tipi pişirici cihazlar ve çamaşır kurutma makineleri alanında araştırma geliştirme faaliyetlerini yaklaşık 50 uzmanımızla birlikte yürütüyoruz’’ dedi.

Teknoloji, tasarım ve tasarruf alanındaki Ar-Ge çalışmalarına yoğunluk verdiklerini dile getiren Hakan Ünal sözlerine şöyle devam etti; Candy Hoover Grup olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarıyla birçok ödülün sahibi olduk. Bunlardan biri de gururla bahsettiğimiz grubumuz Ar-Ge mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk ve tek “kapağa entegre” su tankı Hoover Aquavision sayesinde aldığımız ödül oldu. Bu çalışmayla birlikte kurutma işlemi sırasında biriken suyun tekrar kullanımı ile yılda 800 litre su tasarrufu sağlıyoruz” dedi.

Hoover’dan sektöre yön verecek yenilikçi ürünler
Candy Hoover Grup Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirdikleri çalışmalarla sektöre yön verecek yenilikçi ürünler geliştireceklerini vurgulayan Ünal hedeflerini şu sözlerle dile getirdi; ‘‘Candy Hoover Grup olarak ilerleyen dönemde, uygulama geliştirme alanında yenilikçi teknolojileri hayata geçiren bir teknoloji transfer birimi oluşturmak istiyoruz. Laboratuvarlarımızı akredite ederek simülasyon ile elektrik- elektronik ve yazılım konusunda yetkinliklerimizi arttırmak ve grubun diğer şirketlerine hizmet etmeyi planlıyoruz. Yeni enerji regülasyonuna göre A+, A++, A+++ sınıfında ürünler geliştirmek, soğutucu ve yıkayıcılar alanında Ar-Ge projelerimize hız kesmeden devam etmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.’’ 

Candy Hoover Grup’un diğer ödül ve başarıları:
Eskişehir Doruk işletmesinde 2007 yılından günümüze geliştirilen inovatif ürünler kapsamında 7 adet uluslararası patent almıştır.  Flat Ghisa olarak adlandırılan döküm bek tablalı ve dik yanma teknolojisine sahip ocaklar, 2010 yılında “Kitchen Innovation of the year 2010”  tasarım ödülü kazanmıştır. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve 2012 yılında başarıyla tamamlanan Maxi Oven projesi ev tipi klasik ankastre fırınlarda en yüksek net hacim elde edilmiştir. Yine TÜBİTAK destekli olarak geliştirilen Wi-Fi kontrollü fırınları içeren WIZARD ürün ailesi 2015 yılında İngiltere’de verilen tasarım ödüllerinde “Teknolojide İnovasyon” alanında Altın Ödül kazanmıştır. 

Dünyanın ilk ve tek “kapağa entegre” su tankı Hoover Aquavision, kurutma işlemi sırasında biriken suyun tekrar kullanımı ile yılda 800 litre su tasarrufu elde etmeyi başarmıştır. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...