Çat kapı bankacılık dönemi

Düzenleyen:
Çat kapı bankacılık dönemi

Ekonomi Haberleri

En uygun finansman nerede, maliyetlerimi nasıl düşürürüm, risklerim neler, bana uygun çözümler hangileri?.. Akbank, bu soruların cevaplarını, daha şirketler sormadan ayağına götürecek

Ömer Faruk BİNGÖL

Dünya ekonomisinin inişli çıkışlı dönemler yaşadığı son yıllarda şirketlerin de rotasını doğru belirlemesi büyük önem taşıyor. Özellikle sahip olunan riskler, mevcut fırsatlar, yeni pazarlar, düşük maliyet yolları, uygun yatırım imkânları gibi konularda kurumlar, “kendilerine has” çözümlere her zaman ulaşamıyor. Akbank, bu alandaki boşluğu doldurmak üzere “Tek Durak” uygulamasını devreye aldı. Yeni uygulamanın tanıtımı için düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Müşterilerimiz her türlü ihtiyaçlarını tek bir adresten, tek bir noktaya danışarak çözebilecekler. Oradaki arkadaş bu trafiği yönetecek, danışman olacak, sermaye piyasalarını, yurt dışını, şirket evliliklerini, normal bir kredi işini, mevduatı, her şeyi bilecek. Müşteri istemeden çözüm kapısında olacak. Talep etmediği, ancak faydasına olabileceği şeyleri kurumlara sunacağız” dedi.

“Tek Durak” uygulamasında Akbank; Ak Yatırım, Ak Portföy, Aklease, Akbank AG, Akbank Dubai gibi iştiraklerini de devreye alacak ve entegre çözümler üretecek. Akbank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu da, işleyişle ilgili şunları söyledi: “Her bir kurumsal müşterimizi masaya yatıracağız. Kur riskine açık müşterimize, riskini ‘hedge’ edebileceği türev çözüm geliştireceğiz. ‘Bak, EBRD şu bölgeye yapılan yatırımlara çok ucuz kaynak sağlıyor. Leasing şirketimiz buraya yapacağın makine yatırımına, şöyle bir vergi avantajı elde edebilir’ diyeceğiz. İhracat yaptığı ülkeden alacaklarını 90 günde tahsil ediyor ve Türkiye’de kredi kullanıyor. Akbank AG’yi devreye sokarak, ‘Almanya’da bir bankanın sağlayacağı finansman fiyatından alacaklarınızı kıralım, sana bunu peşin olarak ödeyelim, sen de Türkiye’de daha yüksek maliyette kredi kullanma’ gibi çözümleri, daha müşteri düşünmeden kapısını çalıp önüne koyacağız. Yatırım yapma, büyüme, yeni pazarlara açılma ihtiyacı olan bütün şirketlere bu hizmet açık. 2500 müşterimiz var, bunlardan bir kısmına bu paketi hazırladık bile, her birine dokunmak istiyoruz.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...