Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Faruk Çelik: 550 milyon liralık ödeme yapılacak

Düzenleyen:
Faruk Çelik: 550 milyon liralık ödeme yapılacak

Ekonomi Haberleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2016 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında 30 Eylül 2016 tarihi itibarıyla üreticilere toplam 550 milyon liralık ödeme yapılacağını bildirdi.

Bakan Çelik, çiftçilere verilecek olan tarımsal desteklere ilişkin  yazılı açıklama yaptı.Tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında üreticilere 550 milyon  liralık ödeme yapılacağını belirten Çelik, bu kapsamda tarım sigortaları desteği  için 118 milyon lira, iyi tarım desteği için 110 milyon lira, genç çiftçilere  proje desteği için 100 milyon lira, organik tarım desteği için 60 milyon lira,  süt tozu (Et ve Süt Kurumu) desteği için 45 milyon lira, IPARD desteği için 60  milyon lira, hububat desteği için 20 milyon lira, kırsal kalkınma desteği için 25  milyon lira, hastalıktan ari işletme, hayvan hastalıkları tazminatı ve aşı  desteği için 10 milyon lira ve çay budama tazminatı için de 2 milyon lira olmak  üzere toplam 550 milyon liralık hibe desteğinin, 30 Eylül 2016 itibarıyla  üreticilerin hesabına aktarılacağını kaydetti.
 
 Çelik, yılın 9 ayında çiftçilere 9 milyar 577 milyon liralık  destekleme ödemesi yapıldığını aktararak, "2016 yılı için üreticilerimize vermeyi  planladığımız toplam 11 milyar 644 milyon liralık tarımsal hibe desteğin yüzde  82,3'ünü ödemiş olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...