Türkiye OHAL sürecindeyken, yeni dünyanın finansal hedefi

Düzenleyen:
Türkiye OHAL sürecindeyken, yeni dünyanın finansal hedefi

Ekonomi Haberleri

Türkiye, 15 Temmuz'dan bu yana siyasi ve ekonomik alanlarda dünya gündemi dışında işlerle uğraşıyor. Bir yandan darbecileri temizlerken diğer yandan da darbecilerin uzun yıllardır açtığı finansal yaraları kapatmaya uğraşıyor. Ak Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. Finansal Araştırma Bölümünün analizlerini açıklayan Doğuş Bektaş, enerjideki durumu özetledi.

Dünya, 2016 yılı pozisyonlarını, FED faiz artırımı, büyüme rakamları vb gündemlerle çoktan kapatmışken, 2017 sonrası için uzun süreli finansal planlarını yürütmeye devam ediyor. En önemli konu ise "ucuz enerji"...  2016 yılında yenilenebilir enerji yatırımları ilk kez petrol ve türevlerine olan yatırımları geçti.

Türkiye OHAL sürecindeyken, yeni dünyanın finansal hedefi

1.2 milyar nüfuslu Hindistan’ın yenilenebilir enerjiye yıllardır yaptığı yatırımlar artık amacına ulaştı. Hindistan'ın yenilenebilir kaynaklardan elde ettiği enerji, nükleer enerjiden elde ettiği miktarı geçti.
2016 ikinci yarısında, ülkede üretilen elektriğin yüzde 5.6’sı yenilenebilir kaynaklardan gelirken, nükleer enerji ile yüzde 3.2’lik bir üretim yapıldı. Hindistan’ın en büyük yenilenebilir enerji kaynağı rüzgar santrallerinden oluşmakta. Son yıllarda güneş enerjisi alanında da yatırımlar artırıldı. Ülkenin 2022 hedefi ise, yenilenebilir enerji kaynaklarını ülkenin ikinci en büyük enerji kaynağına çevirmek.

Türkiye OHAL sürecindeyken, yeni dünyanın finansal hedefi

BBC'nin haberine göre Kosta Rika, kendi ürettiği yenilenebilir enerjiyi arka arkaya 75 gün boyunca kullandı. Son dönemdeki sağanak yağışlar sayesinde dört hidroelektrik tesis, yılın ilk üç ayı boyunca enerji üretmeye devam etti.

2017 yılında tüm otomobil şirketlerinin hedefi en az bir adet elektrikli model seri üretimi

- Petrol otomobiller için; yenilenebilir enerjiler ise elektrik için kullanılıyor.
- Güneş enerjisi fiyatları hızlı bir şekilde geriliyor
- Hükümetler elektrikli otomobillere teşvik vermeye başladı. Bunun başlıca nedenlerinden birisi hava kirliliği.

Türkiye açısından duruma bakıldığında, toplam ithalatın yaklaşık %22'si enerji için harcanıyor. Aralık 2013'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, 2013-2023 dönemi için Ulusal Yenilenebilir Enerji Eylem Planını hazırlamıştır. Şu anda ülkemiz yenilenebilir enerji üretiminde toplam içinde %5 paya sahip. Tüketim ise sürekli artış göstermekte. Yenilenebilir enerjinin payının 2023'de %20 seviyesine getirilmesi planlanmakta.

Türkiye OHAL sürecindeyken, yeni dünyanın finansal hedefi

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...