HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yenilenebilir enerjiye 286 milyar $ yatırıldı

Düzenleyen: /
Yenilenebilir enerjiye 286 milyar $ yatırıldı
Enerji, Haber

Ekonomi Haberleri

Dünya Enerji Konseyi’nin ‘Düzensiz Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Sistemlerine Entegrasyonu 2016’ başlıklı raporuna göre, rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımları büyük bir ivme kazandı.

Rapora göre, geçen yıl tüm dünyada 154 GW’lık yenilenebilir enerji yatırımları için 286 milyar dolar harcandı. Hidroenerji dâhil, yenilenebilir enerji artık toplam kurulu enerji üretim kapasitesinin yüzde 30’unu, toplam elektrik üretiminin ise yüzde 23’ünü oluşturuyor. Son 10 yılda rüzgâr ve güneş enerjisi yıllık bazda, sırasıyla yüzde 23 ve yüzde 50 artış kaydederken, bu iki kaynağın küresel elektrik üretimindeki payı hâlâ yüzde 4 seviyesinde bulunuyor. Rapor, dünya çapındaki kurulu rüzgâr ve güneş enerjisi kapasitesinin yaklaşık yüzde 90’ını oluşturan 32 ülkeye ilişkin durum incelemeleri baz alınarak kaleme alındı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...