Bankalara taksit ve faiz çağrısı

Düzenleyen:
Bankalara taksit  ve faiz çağrısı

Ekonomi Haberleri

Düşen konut kredisi faizi oranlarının yeniden yapılandırmada da kullanılması ve kart borçlarının maksimum vade ile taksitlendirilmesi istendi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hem lokomotif sektör konutta satışların artması hem de tüketicilerin borçlarını daha rahat ödemesi için bankacılık sistemi özelinde alınan bir takım tedbirlerin tabana yayılması ve etkin uygulanması için tüketici birlikleri harekete geçti. Tüketici Başvuru Merkezi Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, konut kredisi faiz oranının yüzde 0,80’lere kadar düşürmesine rağmen, tüketicilerin yapılandırma taleplerinin geri çevrildiğini belirtti. Aydın Ağaoğlu, “Bankalar, oran yüksekken ‘Siz çekin, düşünce yapılandırırız’ diyorlardı. Şimdi neden uygulamıyorlar? Bankalara konut kredisini yapılandırmak için başvuru yapanlar, yeni faiz oranlarının yapılandırma için olmadığı ve sadece yeni konut alımları için geçerli olduğu söylenerek geri çevriliyor. Bunun bu şekilde yürütülmesini sağlayacak herhangi bir yaptırım ya da yasa mevcut değil. Bu, sizin en doğal hakkınızdır. Bu durum, tüketiciye şikayet hakkı doğuruyor” dedi. Bilinçli Tüketiciler Platformu Sözcüsü Mehmet İmrek de, yapılandırmayla ilgili bankalara çok sayıda başvuru olduğunu, bankaların kârlarından azalma olduğundan bu yapılandırma taleplerine yanaşmadığını ileri sürdü. İmrek, “Yapılandırma kanuni bir hak ancak burada tüketiciler yine bankaların insafına bırakılıyor” diye konuştu.
Bir başka konu da kredi kartı borçlarının 72 aya kadar yapılandırılmasına ilişkin olarak dile getirildi. Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, şunları söyledi: “Uygulanacak taksit sayısını bankalar belirleyecek. Karar verme hakkını bankanın insafına terk eden bu düzenlemede iyileştirme yapılmaması durumunda, 11 milyon kredi kartı borçlusunun birikmiş 260 milyar liralık borcunun yapılandırılması fırsatı heba edilmiş olacaktır.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...