Ömrü biten ürünler kampanyalık oluyor!

Düzenleyen:
Ömrü biten ürünler  kampanyalık oluyor!

Ekonomi Haberleri

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, market kampanyalarına ilişkin, “Ürünler, ‘İki al bir öde’ ya da ‘Bir kilogram fiyatına 2 kilogram al’ şeklinde cazip gösterilerek, tüketici daha çok alıma yönlendiriliyor. Bu kampanyalar, son kullanma tarihine 1-2 gün kalan gıda ürünlerinde yapılıyor. O akşam çöpe atılacak ürün, tüketicilere ‘kampanya’ adı altında satılarak, âdeta tüketicinin sağlığı ile oynanıyor” dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, market kampanyalarına ilişkin, “Ürünler, ‘İki al bir öde’ ya da ‘Bir kilogram fiyatına 2 kilogram al’ şeklinde cazip gösterilerek, tüketici daha çok alıma yönlendiriliyor. Bu kampanyalar, son kullanma tarihine 1-2 gün kalan gıda ürünlerinde yapılıyor. O akşam çöpe atılacak ürün, tüketicilere ‘kampanya’ adı altında satılarak, âdeta tüketicinin sağlığı ile oynanıyor” dedi. Market ve mağazalarda her gün farklı ürünlerde kampanyaların olduğunu ifade eden Şahin, tüketicilerin bu şekilde kandırıldığını, bunun da sürekli çoğaldığını ileri sürdü. Şahin, “Son kullanma tarihine 7 gün kalan ürünlere bu tür kampanya yasağının getirilmesinden başka çözüm yolu yoktur. Kampanyalı ürünlerde dikkatli olmalıyız” diye konuştu.

Müezzinoğlu: Promosyon için Başbakan müdahale etmeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; emeklilere yönelik promosyon konusuyla ilgili bir ay boyunca konuşmayacağını söyledi. İstanbul’da katıldığı bir sempozyumda açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, “Başbakanımızın, özellikle kamu bankalarının yöneticileriyle birlikte çalışmayı yapıp, ondan sonra bir takdirine, müdahalesine ihtiyacımız var. Onu başarabildiğimizde, emeklimizin promosyon beklentisine cevap verme imkânımız olacak. Çünkü yılda 24 günlük bir hak ediş, emeklimizi tatmin edecek rakam değil. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...