CLK Enerji, ‘çağrı’yı Kars’tan karşılayacak

Düzenleyen:
CLK Enerji, ‘çağrı’yı  Kars’tan karşılayacak

Ekonomi Haberleri

CLK Enerji 9 ilde devreye açacağı çağrı merkezlerinin üçüncüsünü 3 milyon TL yatırımla Kars’ta açtı. CLK Enerji ortaklarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir çağrı merkezlerinin yanı sıra 11 ildeki dağıtım şirketlerine 5 yılda 4,1 milyar liralık yatırım yapacaklarını bildirdi

Önder ÇELİK KARS

Cengiz, Limak ve Kolin Şirketler Grubu’nun elektrik dağıtımındaki çatı şirketi CLK Enerji bünyesinde bulunan Uludağ ve Akdeniz EDAŞ’ın 308 kişiye istihdam oluşturan yeni çağrı merkezi 3 milyon TL yatırımla Kars’ta devreye girdi. 10 milyondan fazla aboneye hizmet veren CLK Enerji, önümüzdeki günlerde de Boğaziçi ve Çamlıbel EDAŞ için Tekirdağ’da 308 kişiye istihdam sağlayacak yeni bir çağrı merkezi daha açacak. CLK Enerji böylece 616 kişiye sağladığı istihdamla 9 ilde açılacak çağrı merkezlerindeki 2 binin üzerindeki istihdamın yüzde 30’unu sağlayacak. CLK Enerji’nin açılışını yaptığı çağrı merkezlerinde Arapça, İngilizce ve Almanca çağrılar karşılanacak. 
79 MİLYON KENETLENDİK
Kars’taki çağrı merkezinin açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile CLK Enerji ortaklarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir yaptı. Açılışta konuşan Bakan Albayrak, enerji sektörünün önüne belli hedefler koyduklarını ifade ederek, böylece hem devlet, hem vatandaş hem de yatırım yapan firmaların kazandığını kaydetti. İlk defa bir iktidar döneminde doğalgaza kış döneminde indirim yapıldığını vurgulayan Albayrak, “Enerji maliyetlerinin düşürülmesi, bölgemizde enerjiyle alakalı anlaşmalar ve stratejik iş birlikleri konusunda çalışmaya devam edeceğiz. Son bir haftadır Dünya Enerji Kongresi’nde birçok uluslararası anlaşma ve görüşme yaptık. Dünya genelinde en çok ses getiren kongre oldu” dedi. Türkiye için 2023, 2071 gibi çok büyük çıtalar belirlendiğini kaydeden Bakan Albayrak, 79 milyonun 15 Temmuz’dan sonra bu hedeflere kenetlenmiş bir şekilde ilerlediğini ifade etti. 
CLK Enerji ortaklarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de, Türkiye’nin enerji alanında son 15 yılda büyük bir dönüşüme imza attığına işaret ederek, “Bugün Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım bölgesinin tamamı özelleştirildi. Devletimiz bu ihalelerden 13,5 milyar dolar gibi çok önemli bir gelir elde etti. Özel sektöre devrin ardından şebeke ve yenileme yatırımları da geçmiş döneme kıyasla büyük oranda arttı. 2020 yılına kadar 21 elektrik dağıtım bölgesinde yaklaşık 18 milyar TL’lik yatırım yapılması söz konusu olacak” dedi. Özdemir, 2011-2015 arasında 2,8 milyar TL’lik yatırıma imza atan CLK Enerji’nin faaliyet gösterdiği 11 ildeki dağıtım şirketlerine 5 yılda 4.1 milyar liralık yatırım daha yapacağını kaydetti. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise, Denizli ve Adana’nın ardından üçüncü çağrı merkezini Kars’ta açtıklarını belirterek, serbest piyasaya geçişle birlikte tüketicinin patron olduğunu kaydetti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...