Konut kredilerinde standartlar gevşetilecek

Düzenleyen:
Konut kredilerinde standartlar gevşetilecek

Ekonomi Haberleri

Konut ve bireysel kredilerde standartlar gevşek bırakılacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Banka Kredileri Eğilim Anketi'nde, bu yılın dördüncü çeyreği için beklentilerin; işletmelere kullandırılan kredilerde standartların sıkılaşmaya devam edeceği, konut kredilerinde ve diğer bireysel kredilerde standartların gevşetileceği, taşıt kredilerinde ise standartların temelde aynı bırakılacağı yönünde olduğunu açıkladı.

KREDİLERDE STANDARTLAR GENİŞLETİLECEK
TCMB'nin, bankaların 2016'nın üçüncü çeyreğine ilişkin değerlendirmelerini ve son çeyreğe yönelik beklentilerini içeren Temmuz-Eylül 2016 dönemi Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçları belli oldu.

Ankette, bankaların işletmelere kullandırılan krediler ve tüm bireysel kredi türlerinde sıkılaştırmayı sürdürdüğü belirtilerek, "2016 yılının dördüncü çeyreği için beklentiler; işletmelere kullandırılan kredilerde standartların sıkılaşmaya devam edeceği, konut kredilerinde ve diğer bireysel kredilerde standartların gevşetileceği, taşıt kredilerinde ise standartların temelde aynı bırakılacağı yönündedir" ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...