‘Millî Tarım’ ile 15 milyar $’lık fayda gelecek

Düzenleyen:
‘Millî Tarım’ ile 15 milyar $’lık fayda gelecek

Ekonomi Haberleri

Havza modeli üretim, mazot ve gübre desteği gibi teşvikleri içeren ‘Millî Tarım Projesi’, üretim hacmine 15 milyar dolar katkı sağlayacak

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı “Millî Tarım Projesi”; çiftçi ve besiciye mazottan alet ekipmana, düve alımından düşük ücretli mera tahsisine kadar destek paketlerinin yanında, üretim planlaması ve bürokrasinin azaltılması konularını da kapsıyor. Türkiye’nin 2023’te tarımsal hasılada 150 milyar dolar, tarımsal ihracatta ise 40 milyar dolar hedeflerine ulaşılmasında önemli bir yere sahip olacak proje kapsamında, 25 şehirde mera hayvancılığı yetiştirici bölgeleri, 31 şehirde damızlık gebe düve üretim merkezleri, 22 ilde damızlık koç-teke üretim merkezleri kurulacak. Bu illere ahır yapımında, hayvan ve ekipman alımında yüzde 50 hibe verilecek. Havza bazlı üretime dayalı destekleme modeliyle Türkiye artık üretim planlamasına geçecek. Çiftçiler neyi, nerede ekerse, ne kadar destek alacağını bilecek. Bu da dalgalanmaları en aza indirerek fiyat istikrarı sağlanacak. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Millî Tarım Projesi’nin iyi uygulanması halinde beklenen faydanın 15 milyar doların üzerine çıkmasının mümkün olduğunu belirtti. Kestelli, “Projede öngörülen havza modeli kararlılıkla uygulanırsa, üretim gücü oldukça artar” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...