İhracatta hızlanan mobilya sektöründe hedef ilk 5’e girmek

Düzenleyen:
İhracatta hızlanan mobilya sektöründe hedef ilk 5’e girmek

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin dış ticaret fazlası verdiği sektörlerden olan mobilyada 2011-2015 dönemini kapsayan 5 yılda, 13 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirildi.

2011 yılından itibaren hızlanan mobilya ihracatı, son 5 yılda 13.1 milyar dolara ulaştı. 2014 yılında 2 milyar 970 milyon dolarla rekor kırılırken, en yüksek rakama Irak’ta ulaşıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre son 5 yılda en fazla mobilya ihraç edilen ülke Irak oldu. Bu ülkeye söz konusu dönemde toplam 2 milyar 491 milyon dolarlık ürün satılırken, Irak’ın 5 yıllık dönemde toplam ihracat içindeki payı yüzde 19’u buldu. Irak’ı 916 milyon dolarla Azerbaycan, 860 milyon dolarla Almanya izledi. Libya’ya 814 ve Türkmenistan’a da 632 milyon dolarlık mobilya satışı gerçekleştirildi.

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, “Artık dünyada italyan mobilyası değil, Türk mobilyası konuşulacak” dedi. Yanıkçıoğlu, 2023 yılında Türkiye’nin ilk 5 mobilya üreticisinden biri olması için çalıştıklarını ifade ettiği açıklamasında “Bu hedefe ulaşmak için KOBİ’ler desteklenmeli, ihracat pazarları çeşitlendirilmeli, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri artırılmalı, markalaşmaya önem verilmeli, kayıt dışılık önlenmeli, uluslararası standartlara göre üretim yapılmalı” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...