'Koalisyon olsa hâlimiz ne olurdu?'

Düzenleyen:
'Koalisyon olsa hâlimiz ne olurdu?'

Ekonomi Haberleri

Güçlü iktidarın felaketleri engellediğini söyleyen Mehmet Şimşek, “Yatırımcılar günübirlik iniş çıkışlara odaklanmasın. Bunlar gelir geçer” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek son bir kaç yıldır oynana oyunların başkanlık sisteminin ne kadar gerekli olduğunu bir defa daha gösterdiğini söyledi. Türkiye’de güçlü bir iktidar ve istikrarın ülkenin başına gelebilecek çok daha büyük felaketleri engellediğine dikkati çeken Şimşek, “Türkiye, koalisyon hükûmetlerinden, siyasi istikrarsızlıktan çok çekti. 1970’lerde falan dünyada çok büyük sorun yaşamazken, ülkemiz büyük sorunlar ve sıkıntılar yaşadı. Düşünebiliyor musunuz, son birkaç yıldır Türkiye’de oynanan oyunlar koalisyon hükûmetleri döneminde yaşanıyor olsaydı, Türkiye’nin hâli ne olurdu? Sadece bunu düşünmemiz bile model değişikliğinin ne kadar gerekli olduğunu ortaya çıkarır” dedi. Bu yıl için yüzde 3’ün üzerinde büyüme beklediğini dile getiren Şimşek, “Yatırımcılar günübirlik iniş çıkışlara odaklanmasın. Bunlar gelir geçer. Eğer bir ülkenin temelleri sağlamsa kasırgalar bile esse kalıcı tahribat oluşmaz. Tabii ki bir yangın varsa ki Orta Doğu’da büyük bir yangın var, bunun güçlendirdiği, başımıza musallat olmuş bir terör var. Türkiye’ye karşı yoğun bir kampanya ve saldırı içindeler. Milletin desteği, sizlerin sahadaki çalışmaları olduktan sonra Türkiye tüm bu badireleri atlatır. Dünyadaki medeniyet ve kalkınma yarışında, Türkiye güçlü şekilde yoluna devam eder” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...