Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Emeklilikte yaşa bakacağız'

Düzenleyen:
'Emeklilikte yaşa bakacağız'

Ekonomi Haberleri

Yaşa takılanların 7 milyon 200 bin kişi olduğunu belirten SGK Başkanı, “Onları emekli etsek 400 milyar lira maliyeti var” dedi

Osman Çobanoğlu ANKARA

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, emeklilikte gün değil, yaşın belirleyici olduğunu söyledi. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konuşan Bağlı, “O konuda çalışmayı yaptık, hakikaten vahim bir tablo çıktı. Yaşa takılanların sayısı 7 milyon 200 bin kişi civarında. ‘Bunları emekli edelim’ dediğinizde kamunun oluşan maliyeti 400 milyar lira” dedi. Ankara’da ekonomi gazetecileriyle bir araya gelen Bağlı, emeklilere bankalardan promosyon verilmesile ilgili olarak da şunları söyledi: “Emekliler için 22 bankaya aylık 17 milyar lira para yatıyor. Bu parayı Ziraat Bankası 3 gün, Halk Bankası 2, diğer bankalar ise 1 gün tutuyor. SSK döneminde bankalara emekli maaşı vermeleri için komisyon ödeniyorken şimdi maaşları vermeleri konusunda promosyon talep ediyoruz. Öyle rakamlar talep ediliyor ki, maaş kadar. Böyle bir rakam yok. Büyüklerimiz düğümü çözecek.”

2070’E KADAR GİDERİZ

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı yaptıkları bir çalışmada kurumun aktüeryal dengesinin 2070’e kadar kendi yağıyla kavrulabilir halde olduğunu da sözlerine ekledi. Yapılandırma kapsamında BAĞ-KUR’ların borçlarına yönelik bilgi veren Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz ise “Bağ-Kur’lulardan sadece 8 milyarlık alacağımız kaldı” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...