Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmir’e 240 metrelik kule dikecek

Düzenleyen: / Kaynak: Önder Çelik / Türkiye Gazetesi
İzmir’e 240 metrelik kule dikecek

Ekonomi Haberleri  / Önder Çelik / Türkiye Gazetesi

Türkerler Holding’in, 350 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği Mahall Bomonti İzmir satışa çıktı. Tarihî yapıları da içinde barındıran 12 bloklu karma projede 58 katlı, 240 metre yüksekliğe sahip şehrin en yüksek binası da yer alıyor

Türkerler Holding’in İzmir’de eski Bomonti Fabrikası arazisi üzerine inşa ettiği ‘Mahall Bomonti İzmir’ projesinde satışlar başladı. 280 bin metrekare alan üzerinde yükselen projede, 58 katlı 9’u tarihî olmak üzere toplam 12 blok yer alıyor. Mahall Bomonti’deki 58 katlı kule 240 metre uzunluğuyla İzmir’in en yüksek binası olacak. 470 konut, 572 ofis ve 30 ticari birimden oluşan Mahall Bomonti İzmir’de stüdyodan 4+1’e kadar konut seçenekleri yer alıyor.  Projenin satış ofisinde açıklamalarda bulunan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kâzım Türker, 3 yıl önce arsasını satın aldıkları projenin satışlarına yeni başladıklarını belirterek, Mahall Bomonti İzmir’in yatırım maliyetinin arsa dâhil 350 milyon dolar olduğunu söyledi. Mahall Bomonti İzmir projesine İzmir dışında da yoğun ilgi olduğunu söyleyen Türker, “Lansman öncesi yüzde 15 ön talep aldık. Sadece İzmir’den değil, Manisa, İstanbul, Aydın ve Çanakkale bölgelerinde de yoğun talep var” dedi.

PROJELERE 1,9 MİLYAR $ YATIRDI
İnşaatı devam eden projelerinin toplam yatırım maliyetinin 1,9 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Kâzım Türker, İzmir’de yeni yatırımları hayata geçireceklerini ifade etti.

Ankara’da 250 milyon $’lık projeye başlıyor

Türkerler Holding’in 275 milyon TL gelir payı ile 3 yıl önce kazandığı TOKİ’nin Ankara Çukurambar arsasında düğüm çözüldü. Mahkeme süreci sebebiyle başlanılamayan projede karar TOKİ’nin lehine sonuçlanırken, Türkerler de projenin başlaması için düğmeye bastı. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kâzım Türker, Çukurambar için proje ve satış ofisinin hazır olduğunu kaydederek, önümüzdeki haftalarda TOKİ ile sözleşme imzalayacaklarını, bir iki ay içinde de projeye başlayacaklarını söyledi. Çukurambar’da karma konseptli bir proje yapacaklarını belirten Türker, metrekare birim fiyatlarının ise 5 bin 500 TL civarında olacağını söyledi. Türker, projenin toplam yatırım maliyetinin ise 250 milyon dolar olduğunu ifade etti.

METREKARESİ 5 BİN 500 TL’den başlıyor

Mahall Bomonti İzmir’de metrekare fiyatları 5 bin 500 ile 7 bin 500 TL arasında değişiyor. Dairelerin fiyatları ise 400 bin ile 2 milyon TL arasında değişiklik gösteriyor. Teslimatların 2019’da planlandığı projede 1+1 ve 3+1 loft daireler ziyarete açıldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Önder Çelik / Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...