HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Otomotiv sektörü 2016'da rekor bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Otomotiv sektörü 2016'da rekor bekliyor
Trafik Otomotiv, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Erce "Toplamdaki üretim ve ihracat rakamları oldukça olumlu. Rekor olacak bir sene üretim ve ihracat açısından. (Geçen yıl iç pazardaki satış rakamlarıyla) Arayı kapatmak için kasım aralık ayında satış kampanyaları artarak devam edecektir. O dönemde cazip kampanyaların artma ihtimali yüksek" dedi.

Otomotiv sektörü, 2016 yılında toplam pazarda görülen daralmaya rağmen üretim ve ihracatta rekor bekliyor.Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre, bu yılın ocak-eylül döneminde otomotiv sektöründe toplam pazar geçen yıla göre yüzde 6 daralarak, 652 bin 832 adet olarak gerçekleşti. Aynı dönemde üretim geçen yıla göre yüzde 6'lık artışla 1 milyon 33 bin 225, ihracat da yüzde 13'lük artışla 797 bin 130 adet oldu.

Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Hayri Erce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl psikolojik sınır olan 1 milyon adetlik satış rakamının aşıldığını ve böylece 2015'in sektör açısından "en yüksek satış adetlerine ulaşılan yıl" olduğunu belirtti.

Bu yıla 900-950 bin civarında bir satış hedefiyle başladıklarını anlatan Erce, bazı dönemlerin iyi geçtiğini, ancak darbe girişimi gibi olumsuzluklar nedeniyle olumlu gidişin kesintiye uğradığını söyledi. Erce, iç pazar satışlarında ocak-eylül döneminde geçen yıla göre yüzde 6 civarında azalış bulunduğunu ifade etti. Yıl sona ermeden bu açığın kapatılması için çalışılacağını dile getiren Erce, "Kasım ve aralık ayında gerek kampanyalarla gerek satış eforuyla kapatılmaya çalışılacak, ama geçen seneki adetlerin bir miktar gerisinde kalacağız gibi gözüküyor. Genel bir değerlendirmede, geçtiğimiz 8-10 senelik sürece baktığımız zaman iyi yıllardan biri olacak gibi." dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ İKİ AY CAZİP BİR SÜREÇ YAŞAYACAĞIZ"

Erce, Avrupa'daki ekonomik toparlanmanın sektörü olumlu etkilediğine işaret ederek, "Bizim için çok önemli bir pazar. 9 aylık rakamlara baktığımız zaman yüzde 13 civarında geçen seneye göre daha iyi bir performans göstermiş durumdayız. Üretim de ihracattan olumlu etkilendi, yüzde 6 civarında yukarıda. Toplamdaki üretim ve ihracat rakamları oldukça olumlu. Rekor olacak bir sene üretim ve ihracat açısından." diye konuştu.

Her işte 'bir önceki seneden daha kötü performans göstermeme' hedefi olduğunu dile getiren Erce, şöyle devam etti:

"Otomotiv sektörü de 2015 yılı satış adetlerini yakalama adına büyük efor ortaya koyuyor. Yüzde 6'lık geri kalma söz konusu. Bu arayı kapatmak için kasım-aralık ayında satış kampanyaları artarak devam edecektir. O dönemde cazip kampanyaların artma ihtimali yüksek. Tüketici açısından değerlendirilebilecek cazip bir süreç yaşayacağız önümüzdeki iki ay içinde. Bu kampanyalar cevap bulursa, geçen senenin benzeri bir sene kapatılabilir."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...