Şeker oranını düşüren özel nişasta üretildi

Düzenleyen:
Şeker oranını düşüren özel nişasta üretildi

Ekonomi Haberleri

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM), dünya genelinde yeni tanınan dirençli nişasta üretti.

Dirençli nişastanın üretimde kullanılmaya başlamasıyla birlikte; obezite, kalp ve şeker hastalıklarıyla mücadelede önemli bir adım atılmış olacak. TÜBİTAK MAM İş Geliştirme Yöneticisi Nuh Yılmaz, şeker ve kalp hastalığına bağlı sağlık problemlerinden şikâyetçi insan sayısının dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de tehlikeli bir şekilde artmaya devam ettiğini söyledi. Dirençli nişasta ürününün TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nde üretilmesinin son derece önemli olduğunu belirten Yılmaz, “Gıdalara belirli oranlarda dirençli nişasta ilavesi, karbonhidrat düzeyini yüzde 25, enerji düzeyini ise yüzde 20 oranında azalttı. En önemlisi de kan şekerini artırma potansiyelinde, yüzde 50 oranında azalma sağlandı. Bunlar klinik çalışmalarla ortaya kondu” dedi. Dünyada modifiye nişasta pazarının 2020 yılına kadar 11 milyar dolar olmasının beklendiğini ifade eden Yılmaz, bu ürünü içeren un üretimi konusunda lisans verilmesi için görüşmelere başladıklarını söyledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...