Fenerbahçe'de 'Ali Koç' çıkışı

Fenerbahçe'de 'Ali Koç' çıkışı

Ekonomi Haberleri

Kötü yönetim ve başarısız sonuçlardan bunalan Fenerbahçe’de Ali Koç’un ‘başkanlığa adayım’ açıklaması ilk etkisini borsada gösterdi. Fenerbahçe hisseleri açılışta yüzde 5.5 yükselirken, işlem hacmi 7’ye katlandı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili olan ve uzun yıllardır ismi Fenerbahçe Kulübü başkanlığı için geçen Ali Koç'un, bu konuda ilk sinyali vermesi Sarı Kanarya'nın borsadaki hisselerinde adeta doping etkisi oluşturdu. Önceki akşam 1907 Fenerbahçeliler Derneği'nde konuşan Ali Koç'un, 2018 yılı mayıs ayındaki olağan kongrede, şartlar ne olursa olsun, başkanlığa aday olacağını açıklaması borsadaki Fenerbahçe yatırımcısının geleceğe ilişkin beklentilerini güçlendirdi. Fenerbahçe hisseleri, dün açılışta yüzde 5.22 yükselerek 39.90 lira ile 11 Ekim'den bu yanaki en yüksek seviyeye çıktı. Hissedeki işlem hacmi ise 20 günlük ortalamanın yaklaşık 7 katına ulaştı. Hissedeki bu yükselişle birlikte, Fenerbahçe'nin 1 milyar 72 milyon lira olan piyasa değeri 1 milyar 129 milyon liraya fırladı. İkinci seansta gelen kâr satışlarıyla gevşeyen hisse, günü yüzde 0.26'lık artışla 38.02 liradan kapattı.

YATIRIMC İÇİN POZİTİF
Fenerbahçe hisselerindeki yükselişin Ali Koç'un başkanlık açıklamalarından kaynaklandığına dikkat çeken ALB Forex Araştırma Uzmanı Onur Altın, "Camiada herkesin beklediği ve Fenerbahçe'yi önümüzdeki yıllarda daha üst seviyelere taşıyacağına inanılan bir isim" dedi. Ali Koç'un başkanlık adaylığının, mevcut yönetimden ve sahada alınan başarısız sonuçlardan duyulan memnuniyetsizlik dikkate alındığında yatırımcılar için pozitif bir haber olarak değerlendirilebileceğini ifade eden Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, "Genel gidişatın düzelmesi için değişim gerekiyor" dedi.

ASLAN KÜKREMEYE DEVAM EDİYOR
Galatasaray hisselerinde, Olağanüstü Genel Kurul'da yönetime Riva ve Florya'daki araziler için hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi için yetki verilmesinin ardından pazartesi günü başlayan yükseliş dün de devam etti. Pazartesi günü yüzde 19.3 yükselen Galatasaray'ın hisseleri, dün de yüzde 16.7 artarak 46.32 liraya kadar çıktı. Hisse günü yüzde 14'lük artışla 45.22 liradan kapattı. Galatasaray'ın 715.6 milyon TL olan piyasa değeri iki günde 263.2 lira artarak 978.8 milyon liraya ulaştı.

BORSADAKİ HİSSELER BU YIL YERİNDE SAYDI
Fenerbahçe'de kötü yönetimin ve sahada alınan başarısız sonuçları taraftar tribünleri boşaltarak protesto ederken, yatırımcı da hisseden kaçarak gösterdi. Yıl başından bu yana Galatasaray hisseleri yüzde 157.5, Trabzonspor yüzde 138.5, Beşiktaş yüzde 104 prim yaparken, Fenerbahçe hisselerinde yükseliş 4.35'te kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...