Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Osmanlı eserleri dijital kütüphanede

Düzenleyen:
Osmanlı eserleri dijital kütüphanede

Ekonomi Haberleri

Samsung Türkiye, Millî Kütüphane arşivinde bulunan kıymetli eserlere ve güncel elektronik yayınlara dijital olarak ücretsiz erişim imkânı sunan Samsung Dijital Kütüphane’yi hizmete açtı.

Haber Merkezi ANKARA 

Osmanlıca, Farsça ve Arapça 27 bini aşkın el yazması eserin sergilendiği dijital kütüphanede Osmanlı dönemine ait gazeteler ve dergiler, deve ve manda derisine işlenmiş Hacivat Karagöz tasvirleri, ünlü ressamlara ait tablolar, tarihî haritalar, notlar, pul koleksiyonları ile 5 bini aşkın taş plak yer alıyor. Kütüphanenin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Samsung, Millî Kütüphanemize sayısal bir kütüphane kazandırdı. Dijital kütüphane salonunda yer alan 54 tablet, 20 dizüstü bilgisayar ile aynı anda 76 araştırmacıya eş zamanlı hizmet verilebilecek” dedi. Samsung Türkiye Kamu Sektörü ve Dış İlişkiler Direktörü Dr. Erdem Erkul da kütüphanenin Samsung’un  Oxford Üniversitesi Kütüphanesi ile gerçekleştirdiği ilk dijital kütüphane projesinin bir benzeri olduğunu kaydetti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...