HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mühendis çok operatör yok

Düzenleyen: /
Mühendis çok operatör yok
Mühendis, Haber

Ekonomi Haberleri

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, sanayide mavi yakalı çalışan bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Önder ÇELİK

Tedarik sanayisinin güncel ihracat verilerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan Kanca, sektörde yaşanan eleman sıkıntısını anlattı. Lojistik firmasında ambalaj elemanı olarak çalışan bir mühendisi örnek veren Alper Kanca, “Türkiye’de beyaz yakalılarda bir artış olacak. Mavi yakalı bulmak ise zor... Biz sanayiciler olarak bunu anlatabilirsek, meslek okullarına yönlendirirsek, oradan mezun olacak çocuklar daha erken hayata atılacaklar ve daha çok para kazanacaklar” dedi. Almanya’da haftanın iki günü okula giden öğrencilerin 3 gün fabrikaya gittiğini anlatan Alper Kanca, şöyle konuştu: “Türkiye’de mühendis kolay buluyorsunuz, operatör olacak adam zor buluyorsunuz. Sabah işe giderken en büyük endişem; üretim yetişecek mi? Yerli ve yabancı müşteri kapıda bekliyor fakat biz o üretimi yapacak adam bulamıyoruz.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...