HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

860 milyar dolarlık dev buluşma

Düzenleyen:
860 milyar dolarlık dev buluşma
Helal, Haber

Ekonomi Haberleri

Türkiye’yi “Helal” ve “Tayyib” sektöründe merkez ülke hâline getirecek olan zirveye 26 ülkeden üst düzey konuşmacılar katılacak

Dünyada 860 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşan helal sektörü İstanbul’da buluşmaya hazırlanıyor. Discover Events tarafından TSE ve SMIIC iş birliği ile bu yıl ikincisi düzenlenecek World Halal Summit (Dünya Helal Zirvesi) 15-17 Aralık 2016 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’den ve 26 ülkeden üst düzey konuşmacıları bir araya getirecek fuara Malezya, Bangladeş, Pakistan, Rusya, Endonezya gibi birçok ülkeden helal gıda, helal turizm, İslami giyim ve tesettür firmalarının, helal kozmetik, ecza ve kimya firmaları katılıyor. Ayrıca World Halal Summit İstanbul çatısı altında eş zamanlı olarak, Helal Expo 2016, Helal Gıda ve Gastronomi Konferansı, İslami Finans Konferansı, Helal Turizm Hac ve Umre Konferansı, Helal Tıp Ecza ve Kimya zirveleri birlikte gerçekleştirilecek. 

Helal pazarının dünyadaki büyüklüğünün 860 milyar doları aştığını belirten Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, 10 yılda 2 trilyona ulaşmasının beklendiğini söyledi. İstanbul’un bu açıdan önemli olduğunu belirten Ete, “World Halal Summit İstanbul, tüm dünyada 2 milyarın üzerindeki Müslümanın helal sertifika kodunda buluşması konusunda bilinç düzeyini artırmayı, Helal ve Tayyib sektöründe Türkiye’yi merkez ülke hâline getirerek, ülkemizde bu sektörü gözle görülür şekilde geliştirmeyi hedefliyor” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...