Emlak Konut’un rotası Anadolu

Düzenleyen:
Emlak Konut’un rotası Anadolu

Ekonomi Haberleri

Anadolu’ya yönelen Emlak Konut GYO’nun TORKAM İnşaat’la gelir paylaşımı yöntemiyle hayata geçirdiği 740 konutluk Temaşehir Konya tanıtıldı. Meram’daki projeye 700 milyon TL yatırım yapılacak

Fikret ÇENGEL

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Anadolu’da başlattığı konut hamlesinin ilklerinden olan ‘Temaşehir Konya’ projesi tanıtıldı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve TORKAM İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli’nin katılımıyla lanse edilen proje 700 milyon TL yatırımla hayata geçiriliyor. Konya Meram’da inşa edilecek Temaşehir Konya’da 740 konut, 165 dükkân ve mağazalar yer alıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Meram’daki arsayı satın alırken amaçlarının Emlak Konut’un kaliteli konut anlayışını İstanbul’un dışına taşıyarak Konya’ya getirmek olduğunu söyledi. Konya’nın pek çok alanda olduğu gibi konut sektöründe de Türkiye’nin en canlı şehirleri arasında yer aldığına işaret eden Kurum, 2015 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 290 bin konut satılırken, bu konutların yaklaşık 31 bin adedinin Konya da el değiştirdiğini ifade etti. 

MURAT KURUM: ANADOLU’DA DAHA İSTEKLİ OLACAĞIZ

Temaşehir Konya projesinde lansman öncesi satışlar yaptıklarını ifade eden Kurum, “Projede çok kısa süre içerisinde kampanya kapsamındaki konutların satışı tamamlandı. Bu da bize pek çok Anadolu şehrinin olduğu gibi Konya’nın da artık Emlak Konut’u beklediğini açıkça gösterdi ve Emlak Konut olarak bundan sonra Konya gibi diğer şehirlerimizde de bu tür projeler geliştirme konusunda daha istekli olacağız. Bu projemizde yüklenicinin Emlak Konut’a taahhüt etmiş olduğu şirket payı geliri 211 milyon 500 bin TL’dir. Projenin planlanan toplam satış geliri 705 milyon Türk lirasıdır. Bu rakamlar Konya’nın ticaretine istihdamına, ekonomisine ve gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir yatırımdır” dedi.

TORKAM İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli de, bugüne dek İstanbul’dan Kırklareli’ye, Çanakkale’den Bulgaristan’a kadar birçok noktada markalı konut projelerine imza attıklarını vurguladı. Anadolu şehirlerine yatırım yapmaktan memnuniyet duyduklarını anlatan Dereli, “Konya’ya 700 milyon liralık yatırım ile projemizi kazandırıyoruz. Kent merkezinde yeni bir şehir konseptinin temellerini atıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRK HAMAMLI DAİRELER

Temaşehir Konya’da; 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve 6+1’den oluşan 5 tip konut seçeneği sunulurken, projede yer alan daireler 120 metrekare ile 386 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Projenin 5+1 ve 6+1 tip konutlarının içinde Türk Hamamı da yer alıyor. Projenin birinci etabının yüzde 70’e yakın bölümü satılırken 372 dairenin yer aldığı ikinci etap satışları 29 Ekim’de başlayacak. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...