Çanakkale Köprüsü yılbaşında ihaleye çıkıyor

Düzenleyen:
Çanakkale Köprüsü yılbaşında ihaleye çıkıyor

Ekonomi Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım’ın 18 Mart 2017’de temelinin atılacağını açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ihalesi 26 Ocak 2017’de yapılacak.

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, Karayolları Genel Müdürlüğünce Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesimi, yap-işlet-devret modeli kapsamında, kapalı zarf usulüyle ihale yapılacak. Açılışının 2023’te yapılması planlanan köprü, viyadüklerle birlikte 5 bin 169 metre uzunlukta inşa edilecek. Kuleleri arasındaki açıklığın 2.023 metre olması planlanan köprü, bu özelliği ile orta açıklık bakımından dünyanın en uzun köprüsü unvanını taşıyacak. Gelibolu Yarımadası’nın silüeti bozulmasın diye 50 kilometre Lapseki tarafına çekilen projenin yaklaşık 10 milyar TL’ye mal olması bekleniyor. Marmara’dan Ege’ye ulaşımı ve dolayısıyla ticareti hızlandıracak olan köprünün ihracat ve sosyal hayata büyük katkı yapması bekleniyor. Köprünün ücretinin 15 avro+KDV olacağı, önceki gün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanmıştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...