İhracat morali

Düzenleyen:
İhracat morali

Ekonomi Haberleri

TİM Başkanı Büyükekşi “Emtia fiyatlarındaki düşüşün son bulması, başta Rusya olmak üzere çevre ülkelere olan ihracatımızın toparlanmasıyla birlikte artış devam edecek” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), bu yılın kasım ayına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre kasım ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5 artarak 11 milyar 952 milyon dolar oldu. Son 12 aylık dönemde ise yüzde 3,2 gerileyerek 140 milyar 724 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. TİM Başkanı Büyükekşi “Önümüzdeki dönemde emtia fiyatlarındaki düşüşün son bulmasıyla, başta Rusya olmak üzere çevre ülkelere olan ihracatımızın toparlanmasıyla birlikte artışın devam edeceğini göreceğiz. Kur konusunda ise bizim için en önemli şey öngörülebilirlik. Yüksek oranlarda yaşanan dalgalanmalardan üreticilerimiz ve ihracatçılarımız zarar görüyor” dedi. En fazla ihracat artışı yüzde 167 ile gemi ve yat, yüzde 31,4’le madencilik ürünleri sektörlerinde kaydedildi. Miktar bazında ihracat, kasımda yüzde 5,2 artarak 9,1 milyon ton oldu. En fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke arasında en yüksek ihracat artışını, yüzde 656 ile Norveç, yüzde 45 ile Bulgaristan, yüzde 44 ile Birleşik Arap Emirlikleri elde etti. Önceki yılın aynı dönemine göre Avrupa Birliği’ne (AB) yüzde 4,9, Kuzey Amerika’ya yüzde 18,4 ve Orta Doğu’ya yüzde 3,6 artış yaşandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...