Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

EKK toplandı

Düzenleyen:
EKK toplandı

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Haber Merkezi ANKARA

Zirvede, bir yandan dövizi dizginlemeye yönelik tedbirlerin diğer yandan da yatırım, üretim ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmaların gündeme geldiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi beklenen yönetmeliklere son şekli verildi. Özellikle yatırım ve üretimi artıracak, yerli-yabancı yatırımcılara kolaylık sağlayacak adımlar bu yönetmeliklerde yer alacak. Nitelikli işgücü ve yabancı şirketleri Türkiye’ye çekmeyi amaçlayan Turkuaz Kart’tan yararlanma ve geçiş sürecine ilişkin adımlara da son şekli EKK’da verildi. 

FED VE TRUMP ETKİSİ

Bu arada dövizdeki hareketlilikle ilgili son durum da EKK’da gözden geçirildi. Hükûmet, sözleşmeleri TL’yle yapma kararı almış, bazı alacakların döviz yerine TL ile tahsilini devreye sokmuştu. Dolardaki yükselişin, FED’in faiz kararı ve ABD’de Donald Trump’un başkanlığı devralması gibi süreçlerle ilintili olarak bir süre daha sürebileceği tahmin ediliyor.

BİST VE TMSF’DEN TL KARARI

Öte yandan Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarımızın Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verilmiştir" denildi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu da (TMSF), alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satışlarda yabancı para kullanılmayacağını, işlemlerin Türk Lirası ile yürütüleceğini açıkladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...