Varlığını getirene sorgu, vergi yok!

Düzenleyen:
Varlığını getirene sorgu, vergi yok!

Ekonomi Haberleri

Yurt dışında bulunan parasını 31 Aralık'a kadar Türkiye'ye getirenlere; geçmişe dönük bir araştırma, vergi incelemesi, soruşturma yapılmayacak.

Maliye Bakanlığının, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamuoyunda "Varlık Barışı" olarak bilinen söz konusu tebliğ, yurt dışında bulunan varlıkların Türkiye’ye getirilmesine yönelik düzenlemeleri içeriyor. Buna göre, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 31 Aralık'a kadar Türkiye’ye getiren gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecekler. Türkiye’ye getirilen varlıkların ülkeye sokulmasında herhangi bir vergi ödenmeyecek. Gerçek ve tüzel kişiler, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, Türkiye’deki banka veya aracı kurumlarda mevcut ya da yeni açılacak bir hesaba transfer edebilecek ya da fiziki olarak Türkiye’ye getirebilecek. Banka veya aracı kurumlar ya da Gümrük İdaresi ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlar, Türkiye’ye getirilen varlığın daha önceden yurt dışında hangi şekilde tasarruf edildiğine veya değerlendirildiğine ilişkin ayrıca bir inceleme ve araştırma yapmayacak. Tebliğ ile belirlenen form ve ekleri dışında herhangi bir belge istemeyecek. Yurt dışından getirilen varlıklar dolayısıyla geçmişe dönük bir araştırma, vergi incelemesi, soruşturma veya kovuşturma da yapılmayacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...