'Çok panik yaptılar ekipmanları yoktu'

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
'Çok panik yaptılar ekipmanları yoktu'

Ekonomi Haberleri  / IHA

“Çocuklar ‘Kurtarın’ diye bağırıyordu. İtfaiye ekiplerinin merdiveni yoktu. Panik hâlindeydiler. Hortumu bile çevredeki vatandaşlar kullandı”

Adana’daki özel kız öğrenci yurdunda elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangında 10’u ortaokul öğrencisi 12 kişi hayatını kaybetmişti. Yürekleri yakan olayın üzerinden 5 gün geçti. Yangınla ilgili soruşturma kapsamında aranan 2 kişi daha yakalandı. Gözaltındaki 14 kişiden ifadeleri tamamlanan 3 kadın eğitmen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yaralanan 24 kişiden 15’i ise taburcu edildi. Yangına ilk müdahale eden vatandaşlardan Veysel Dede, o karanlık geceyi şöyle anlattı: Eşim yurtta misafirdi. Haberi alır almaz itfaiyeye haber verip yangın yerine koştum. Çocuklar ‘Kurtarın’ diye bağırıyordu. 10-15 dakika sonra sesler kesildi. İtfaiye ekiplerinin merdiveni yoktu. Panik hâlindeydiler. Hortumu bile çevredeki vatandaşlar kullandı. Kurtulanlara sorun. Hiçbirisi ‘Beni itfaiyeci kurtardı’ demiyor. Aladağ’da elektrikle ilgili problemler var. Sayaçlar değiştirildikten sonra yurt yandı. Dün de (önceki gün) 2 ev küle döndü. İtfaiye müdahale etti. ‘Can kaybı yok’ diyorlar. Evde kimse yoktu ki, can kaybı olsun.
Kızların yardımına koşan Ahmet Uğur ise “Çocuklar duman sebebiyle boğulduğundan yangın merdivenini kullanamamış olabilir” diye konuştu. Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin avukatı Bayram Sayar da “Teknik yetersizlikler, can kayıplarımızın artmasına sebebiyet vermiştir” diyerek itfaiyeyi suçladı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...