Bankacıların ‘zimmet’ suçu esnetiliyor

Düzenleyen:
Bankacıların ‘zimmet’ suçu esnetiliyor

Ekonomi Haberleri

Bankacıların geri dönmeyen ve batık kredilerle ilgili, kredinin altına imzası bulunan genel müdür yardımcısı veya şube müdürünün zimmetle suçlanması uygulamasında esnekliğe gidiliyor. Bankaların kredi verirken ‘çekingen’ davranmasına yol açan uygulama konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da talimat verdiği öğrenildi.

Haber Merkezi ANKARA

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından, bankaların FETÖ’cü olabilecekleri gerekçesiyle kredi kullandırmada tutuk davranmaya başlamalarının ardından hükûmet yeni bazı adımlar atmaya başladı. Bankaların kredi verirken, başvuruda bulunan kişiden veya şirketten ‘Savcılıktan FETÖ’cü olmadığına dair’ yazı istenmesi bile gündeme gelmişti. Bu nedenle daha geçtiğimiz ay çıkarılan KHK ile Maliye Bakanlığının FETÖ ile bağı olduğuna dair bildirimi bulunmayan kişi veya şirketlere verilen kredilerden dolayı bankacılara cezai sorumluluk yüklenemeyeceği belirtilmişti. Bankalar ayrıca, ekonomik dalgalanmalar sebebiyle geri dönmeyen kredilerle ilgili ‘zimmet çıkarma’ uygulamasının da kaldırılmasını gündeme getirmişti. Hükûmet bu talebi EKK toplantılarında masaya yatırdı. AK Parti’nin ekonomi kurmaylarından edinilen bilgilere göre yeni düzenleme ile ekonomide yaşanan dalgalanma sebebiyle bankacılara ‘zimmet’ suçlamasının iki yıl ertelenmesi veya ekonomik dalgalanmalar sebebiyle geri dönmeyen kredilerin, bu suçun kapsamı dışında tutulması öngörülüyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...