HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bir kurum daha Türk lirasına geçti

Düzenleyen: /
Bir kurum daha Türk lirasına geçti
Tl Kararı, Özelleştirme İdaresi, Haber

Ekonomi Haberleri

Özelleştirme İhalesi Başkanlığı da döviz seferberliğine katıldı.

Özelleştirme İhalesi Başkanlığı da döviz seferberliğine katıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı olarak, Türkiye’nin kendi milli parasını kullanma politikası çerçevesinde, bundan böyle ihalelerimiz Türk Lirası ile gerçekleştirilecektir.

Türk Lirasına hak ettiği değeri vererek yola devam etmenin, özelleştirme uygulamalarına olumlu etki sağlayacağı ve hızını kesmeden artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır.

Süreci devam eden tüm ihalelerimizde ihale bedeli, teminat bedeli ve diğer tüm ödemelerde Türk Lirasına geçiş prosedürü yapılacaktır" denildi.

Borsa İstanbul da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermişti.

Öte yandan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafında da alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satışlarda yabancı para kullanılmayacağı, işlemlerin Türk lirası ile yürütüleceği bildirilmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...