BTSO döviz varlıklarını Türk lirasına çevirdi

Düzenleyen:
BTSO döviz varlıklarını Türk lirasına çevirdi

Ekonomi Haberleri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, odanın döviz varlıklarını Türk lirasına çevirdiklerini açıkladı.

Burkay, yazılı açıklamasında, 37 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası konumunda bulunan BTSO'nun dövizdeki artışlardan kaynaklanan ekonomik sıkıntıların çözümü noktasında örnek bir adım attığını bildirdi.

Döviz varlıklarını Türk lirasına çevirdiklerini ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

"Ülke olarak çok zor günlerden geçtik. Özellikle 15 Temmuz'da yakaladığımız milli birlik ve dayanışma ruhuyla önümüze çıkan engelleri aşabildiğimizi tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Bugün de yine çetin bir mücadelenin içindeyiz. Milletimizin refahı ve ülkemizin geleceği adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın, güçlü ekonomi, istikrarlı kur politikasını BTSO olarak bizler de destekliyoruz. Millet olarak atacağımız kararlı adımlarla bu süreçten de güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum."

Burkay, bölgesel ticarette de yerel para birimleri kullanımının yaygınlaştırılması yönünde politikaların geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

İhracatta Türk lirasının payının son 10 yılda yüzde 1,5'ten yüzde 6 seviyesine kadar yükseldiğine dikkati çeken Burkay, Türk lirasının kullanımının artmasında 27 çeyrekten bu yana kesintisiz büyüyen Türkiye ekonomisinin etkisinin bulunduğunu ifade etti.

Burkay, yerel para birimi üzerinden başta Rusya, İran, Çin ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere yapacakları ticaretin, dış ticaret açığının finansmanında ülkeye ciddi avantajlar sağlayacağını ve kurdaki dalgalanmaya karşı ellerini güçlendireceğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Merkez Bankasının da stratejik ülkelerin merkez bankalarıyla anlaşma yoluna giderek, bu konuda üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyoruz. Bu kapsamda dış politikada yeni işbirliklerine kapı açan adımları ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın Rusya ziyaretini çok önemli buluyoruz. Önümüzdeki günlerde her iki ülke liderinin başkanlık yapacağı ekonomik işbirliği toplantısından çıkacak sonuçlardan da umutluyuz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...