Kendileri gibi ciroları da dev gibi

Düzenleyen:
Kendileri gibi ciroları da dev gibi

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan “TL seferberliği” için gözlerin odaklandığı yerlerden biri de alışveriş merkezleri.

Oğuzhan Şahin ANKARA

AVM’ler, ciroları ile dikkat çekiyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2015 yılında 95 milyar TL olan AVM’lerin cirosunun, bu yıl 110 milyar TL’ye ulaşmasının beklendiğini açıkladı. Bakan Tüfenkci, sektörden aldığı bilgiye göre, Türkiye’deki AVM sayısının 370 olduğunu, 2018 sonunda 40 tane daha açılacağını ifade etti ve “Alışveriş merkezlerinin elde ettiği ciro 2015 yılında 95 milyar lira, 2016’da da 110 milyar liraya ulaşması bekleniyor” diye konuştu. Bu yıl yürürlüğe giren AVM hakkındaki yönetmelikle, buraların açılış faaliyetleri ve denetimlerine ilişkin usul ve esasların belirlendiğini hatırlatan Bakan Tüfenkci, kira bedellerinin yabancı para cinsinden belirlenmesine ilişkin hususların Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlendiğini belirtti. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...