HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'1,2 milyon Suriyeli müşterimiz var'

Düzenleyen: /
'1,2 milyon Suriyeli müşterimiz var'
Turkcell, Haber

Ekonomi Haberleri

İnovasyon Haftası’nda “Teknolojiyle Hayatlara Dokunmak: Sosyal İnovasyon” başlıklı bir sunum yapan Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, Türkiye’de 3 milyona yakın Suriyeli göçmen bulunduğunu belirterek “Bunların 1,2 milyonu bizim müşterimiz” dedi.

Turkcell’in geliştirdiği ve Türkiye’deki Suriyelilerin hayatını kolaylaştıran “Merhaba Umut” uygulaması hakkında bilgi veren Terzioğlu, şunları kaydetti: Merhaba Umut Türkiye’deki bir Suriyelinin hayatını, Türkçe öğrenmesini, kamu hizmetlerine ulaşımını, sağlık, eğitim hizmetlerine ulaşmasını kolaylaştıracak ve aynı zamanda Türkçeden Arapçaya, Arapçadan Türkçeye sesten sese tercüme yapan bir uygulama. Bu uygulamayı yaklaşık 150 bin kişi kullanıyor. Bir buçuk ay gibi bir süre oldu bu rakama ulaşmamız için... 2 milyona yakın sesli çeviri yapıldı. Her gün aşağı yukarı 70-80 bin kişi bu çeviriyi kullanarak hayatında bir iyiliği daha yaşıyor. 90 milyona yakın da Türkçe öğrenim kartı görüntülenmiş. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...