HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Daha da yüklenelim'

Düzenleyen: /
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Daha da yüklenelim'
Erdoğan, Haber

Ekonomi Haberleri

Erdoğan “Dövizden TL’ye geçişe yönelik atılan adımlarda halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Ama yeterli mi? Değil. Milletim daha da yüklenmeli” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi çağrısına kulak vererek dolardan Türk lirasına geçen herkese teşekkür etti. İstanbul’da cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan “Dövizden TL’ye geçişe yönelik atılan adımda da halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Halkıma, ülkem ve milletim adına gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Ama yeterli mi? Değil. Bence buna milletim daha da yüklenmeli diye düşünüyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz konusuna değinerek, şöyle devam etti: Faiz lobisine halkım, milletim artık prim vermemeli. Çünkü faiz lobisi, dikkat ederseniz bir şeyin yarışı içinde... Kendi öz kaynaklarıyla değil, halkın parası üzerinden, halkın mevduatını kendisi ranta dönüştürüyor. Onunla da sonra övünüyor. Şimdi bakıyorsunuz. Bir çoğu 3, 4, 5, 6, 7 trilyonlardan, katrilyonlardan bahsediyorlar. Geçenlerde açıkça söyledim. ‘Geçen yıl ne kazandınız, bu yıl ne kazandınız?’ Sadece şu aradaki farkı yatırımcılara düşük faizle kredi olarak verseniz ve onlar da bunu yatırıma dönüştürse, bu yatırım neticesinde ne doğacak? Yatırım genişleyecek ya da sıfırdan bir yatırım olacak. İstihdam, üretim, rekabet, bu güçler artacak. Bunlardan, o da sürümden kazanacağı gibi, ülke kazanacak. Ama ne yazık ki rahat para kazanmanın yolları üzerinde duruluyor. Onun için de faiz noktasında ben inanıyorum ki, bundan sonraki süreçte hükûmetimiz, Merkez Bankası çok daha hassas davranacak. Devlet ve kamu banklarının da bu noktada ön alması, örnek olması lazım. Böylece Türkiye yeni bir yatırım seferberliğine girecektir.

DOLARIN BASKISI YERLİ PARA İLE BİTER

Cuma namazı sonrası yoğun ilgi gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, EKK’da alınan karaların, girişimcileri ve piyasayı rahatlatmaya yönelik olduğunu söyledi. Erdoğan “500 bin kişiye iş bulunması, 100 bin de kamuda istihdam gayet iyi. Devletin, yapacağı alımları TL ile gerçekleştirmesi bizi rahatlatacaktır” dedi. Yerli para ile ticareti Putin’le son görüşmede de konuştuğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: İran ve Çin’le de görüştük. Ticaret hacminin yüksek olduğu ülkelerle bu adımları atmak suretiyle, kur baskılarını ortadan kaldırırız.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...