HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

250 milyar TL’lik destek notumuzu yükseltir

Düzenleyen: /
250 milyar TL’lik destek notumuzu yükseltir
Ekonomi, Haber

Ekonomi Haberleri

Önceki gün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve özellikle reel sektörü rahatlatacak kararlar, bütün kesimler tarafından heyecanla karşılandı.

Üretim, istihdam ve ihracatı fişekleyecek hamleler, ülkenin yeniden yüksek büyüme patikasına girmesini sağlayacak. Destek Yatırım Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör “Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarında, önemli yapısal reformların hayata geçirildiğini gördük. Reel sektöre 250 milyar liralık kredi kaynağı sağlanacak, aynı zamanda KOBİ’lere faizsiz kredi imkanı sunulacak. 2017 yılının ise tasarruf yılı olacağına yönelik söylemler yer aldı. Öte yandan istihdam piyasasına yönelik adımların atıldığını görüyoruz. 2017’de özel sektörde 500 bin vatandaşa istihdam sağlanacak. Sonuç olarak EKK toplantısını, genel olarak yapısal reformların hızlıca uygulandığı bir dönüm noktası olarak değerlendirebiliriz. Kredi derecelendirme kuruluşlarının oldukça önemsediği yapısal reformların uygulamaya koyulması, Türkiye’nin yeniden yatırım yapılabilir ülke notunu elde etmesini sağlayabilir” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...