Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Köye taşınana 4,5 dönüm çilek arazisi verilecek

Düzenleyen:
Köye taşınana 4,5 dönüm çilek arazisi verilecek

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) içme ve kullanma suyu temin etmek amacıyla yapılan Alaköprü Barajı çalışmaları kapsamında, köye taşınan vatandaşlara, konut desteğinin yanı sıra 4,5 dönümlük çilek arazisi verileceği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, barajın yapımından etkilenen Mersin’in Anamur ilçesine bağlı Sarıağaç, Akine ve Ormancık köylerinden 326 aile için 208 milyon lira proje bedeliyle 326 konut, 3 köy konağı, 300 kişilik 3 cami, 16 derslikli bir okul ve arıtma tesisleri yapılarak hak sahiplerine teslim edildi. Hak sahibi ailelerin geçimlerini temin etmek amacıyla tarımsal iskan projesi de hazırlanırken, projeye yönelik ihale gerçekleştirildi. Bu çerçevede hak sahibi her vatandaşa yaklaşık 4,5 dönüm çilek üretimine uygun tarım arazisi verilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...