İspanya Kralı Felipe’den Türk turizmine destek

Düzenleyen:
İspanya Kralı Felipe’den Türk  turizmine destek

Ekonomi Haberleri

İspanya’nın başkenti Madrid’de bu yıl 37’ncisi düzenlenen uluslararası turizm fuarı FİTUR’da Türkiye standını ziyaret eden İspanya Kralı 6. Felipe “Türkiye turizminin en kısa sürede toparlanarak eski gücüne kavuşacağına inanıyorum” dedi.

Toplam 164 ülkeden 125 bin profesyonel katılımcı ve 108 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan FİTUR’daki Türkiye standı, Kral 6. Felipe, eşi Kraliçe Letizia, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai, İspanya Enerji ve Turizm Bakanı Alvaro Nadal ve Madrid Özerk Yönetim Başkanı Cristina Cifuentes’i misafir etti. Kral Felipe, “İstanbul’un acısı Madrid’in acısıdır” ifadesini kullandı. Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Müberra Eresin de Kral’ın ziyaretinin önemine işaret etti ve “2015 yılında İspanyol turist sayısı yüzde 15 düşüş yaşarken, 2016’da yüzde 50’nin üzerinde kayıp gerçekleşti. Dolayısıyla kültür turizmi için ülkemizi tercih eden İspanya pazarında çok yönlü temas kuracağız” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...