HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Karşılıksız çekler için yapılan ödeme miktarı artırıldı

Düzenleyen: /
Karşılıksız çekler için yapılan ödeme miktarı artırıldı
Karşılıksız Çekler, Haber

Ekonomi Haberleri

Bankaların karşılığı bulunmayan her bir çek yaprağı için ödemek zorunda olduğu miktar 1.280 liradan 1.410 liraya çıkarıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), "Çek Defterlerinin  Baskı Şekline ve Bankaların Hamile Ödemekle Yükümlü Olduğu Miktarın  Belirlenmesine  İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i  Resmi Gazetede yayımlandı.Buna göre bankaların süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için,  karşılığının hiç bulunmaması halinde ödemek zorunda olduğu tutar 1.280 liradan  1.410 liraya yükseltildi.Aynı tebliğle ayrıca, uygulama tebliğinin yayım tarihi olan 20 Ocak  2010'dan önce yayımlanan tebliğlere göre bastırılan çeklerden ötürü muhatap  bankanın süresinde ibraz edilen çekin karşılığının bulunmaması halinde her çek  yaprağı için ödemek zorunda olduğu miktar da 740 liradan 815 liraya çıkarıldı.Tebliğ 27 Ocak'ta yürürlüğe girecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...